App om histaminintolerance

Vi vil lige slå et slag for en rigtig god app ved navn “Intolerances” som udgives af Baliza.  Den findes nu til både Iphone og Android.
http://www.baliza.de/en/apps/histamine.html

Denne app giver en meget overskuelig oversigt over de enkelte fødevarers indhold af histamin i farvekoderne grøn, gul, orange og rød, hvor rød betyder et højt indhold af histamin.


Når man udvælger en enkelt fødevare så får man også info om indholdet af fruktose, sorbitol, laktose, salicylsyre og gluten. Dette er en guldgrube af information når man har en kombineret fødevareintolerance.
Der er også en filterfunktion, dvs du kan indstille hvor meget du reagerer på henholdsvis histamin, fructose, lactose, salicylsyre, gluten, mælk og æg og så kommer der en liste over de fødevarer der skulle være OK for dig.

Den er ikke på dansk, men man kan vælge mellem engelsk, tysk, fransk og spansk. Vi har spurgt udgiverne om den kunne oversættes til dansk, men de mener desværre at det er for lille en sproggruppe.

Om Liselotte

Jeg har haft salicylsyreintolerance i 18 år og histaminintolerance i mindst 6 år. Da der er alt for lidt kendskab til fødevareintolerancer i Danmark har jeg oprettet denne hjemmeside for at kunne viderebringe den viden som jeg efterhånden har samlet sammen. I 2012 blev Histaminintoleranceforeningen stiftet og hjemmesiden kører videre som en del af foreningen.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *