Genny Mastermann, forfatter til bogen “What HIT me? Living with Histamine Intolerance: A guide to diagnosis and management of HIT” har netop genudgivet bogen i 2. reviderede oplag.
Genny Mastermann har sammen med Michael Zechmann skrevet bogen ” Food Intolerances: Fructose Malabsorption, Lactose and Histamine intolerance. Living and eating well after diagnosis & dealing with the elimination diet”
Begge bøger er udkommet i april måned og kan fås via Amazon.
For de af jer som døjer meget med mavesymptomer/ irritabel tyktarm så kig efter bogen: “Irritabel tarm – Lowfodmapdiet – giver ro i maven”. Den er skrevet af 5 diætister som har uddannet sig i denne diæt. De har desværre ikke haft øje for histaminintolerance, men de skriver en del om cøliaki/glutenintolerance , laktoseintolerance og fruktosemalapsorption samt om principperne bag fodmap som er en diæt hvor man skærer ned på de fermenterbare kulhydrater i kosten, som ofte giver problemer ved irritabel tyktarm. Der er også mange gode opskrifter i bogen.
http://muusmann-forlag.dk/index.php?page=low-fodmap-diet
Tak for oplysningerne i denne artikel. Selv hvis man ikke lider af cøliaki så er påstanden om at tyktarmens slimhindes stand skulle være relateret til selve produktionen af diaminoxidase meget interessant. Men hvordan er dette årsagsforhol begrundet dette og hvem har fundet ud af det? Hvem er kilden?
/Rikard
Hej Rikard. Gluten kan påvirke slimhinden i tyktarmen både hos cøliakipatienter og glutensensitive personer. Da slimhinden også producerer en række enzymer, vil en defekt slimhinde formodentligt give lavere enzymproduktion. Mange personer med histaminintolerance har haft glæde af en glutenfri kost, det har jeg også selv haft. Men det kræver tålmodighed, i mit eget tilfælde var jeg på glutenfri diæt i 1 år, før end jeg igen kunne begynde at spise flere histaminholdige fødevarer. Hilsen Liselotte
Tak for dit svar og tak for at du deler med dig af dine erfaringer.
Mange venlige hilsner,
Rikard Silwärn