Tilsætningsstoffer
Der er en række konserveringsstoffer, farvestoffer, smagsforstærkere, stabilisatorer mm som bør undgås af histamin intolerante. Stofferne er oplistet i nedenstående tabeller, ønsker du mere information om det enkelte tilsætningsstof kan du få det på www.e-numre.dk som både beskriver tilsætningsstoffernes brug samt hvilke overfølsomhedsreaktioner der forekommer.
Farvestoffer som bør undgås af histaminintolerante
E – nummer |
Betegnelse |
E 102 |
Tartrazin |
E 122 |
Azorubin |
E 123 |
Amaranth |
E 127 |
Erythrosin |
Konserveringsstoffer som bør undgås af histamin intolerante
E – nummer |
Betegnelse |
E 210 |
Benzosyre |
E 211 |
Natriumbenzoat |
E 212 |
Kaliumbenzoat |
E 214 |
Ethyl-p hydroxybenzoat (ethylparaben) |
E215 |
Ethyl-p-hydroxybenzoat, natriumsalt |
E 218 |
Methyl-p-hydroxybenzoat (methylparaben) |
E 219 |
Methyl –p-hydroxybenzoat, natriumsalt |
E 220 |
Svovldioxid |
E221 |
Natriumsulfit |
E 222 |
Natriumhydrogensulfit |
E 224 |
Kaliumdisulfit |
E226 |
Calciumsulfit |
E 227 |
Calciumhydrogensulfit |
E 228 |
Kaliumhydrogensulfit |
E 234 |
Nisin |
E 235 |
Natamycin |
E 239 |
Hexamethylentetramin |
E 249 |
Kaliumnitrit |
E 250 |
Natriumnitrit |
E 250 |
Natriumnitrat |
E 252 |
Kaliumnitrat |
E 280 |
Propionsyre |
E 281 |
Natrium propionat |
E 282 |
Kalciumpropionat |
E 283 |
Kaliumpropionat |
Antioxidanter som bør undgås af histamin intolerante
E nummer |
Betegnelse |
E 320 |
Buthylhydroxyanisol (BHA) |
E 321 |
Buthykhydroxyanisol (BHT) |
E 338 |
Orthofosforsyre, Fosfat |
E 339 |
Natriumorthofosforsyre |
E 340 |
Kaliumorthofosforsyre |
E 341 |
Calciumorthofosforsyre |
Smagsforstærkere som bør undgås af histaminintolerante
E nummer |
Betegnelse |
E 620 |
Glutaminsyre, Glutamat |
E 621 |
Natriumglutamat |
E 622 |
Kaliumglutamat |
E 623 |
Kalciumglutamat |
E 624 |
Ammoniumglutamat |
E 625 |
Magnesiumglutamat |
Sødemidler som bør undgås af histamin intolerante
E nummer |
Betegnelse |
E 951 |
Aspartam |
E 952 |
Cyclamat |
E 953 |
Isomalt |
E 954 |
Saccharin |
E 1103 |
Invertase |
E 1105 |
Lysozym |