Tilsætningsstoffer

Der er en række konserveringsstoffer, farvestoffer, smagsforstærkere, stabilisatorer mm som bør undgås af histamin intolerante. Stofferne er oplistet i nedenstående tabeller, ønsker du mere information om det enkelte tilsætningsstof kan du få det på www.e-numre.dk som både beskriver tilsætningsstoffernes brug samt hvilke overfølsomhedsreaktioner der forekommer.

 

 

Farvestoffer som bør undgås af histaminintolerante

E – nummer Betegnelse
E 102 Tartrazin
E 122 Azorubin
E 123 Amaranth
E 127 Erythrosin

 

Konserveringsstoffer som bør undgås af histamin intolerante

E – nummer Betegnelse
E 210 Benzosyre
E 211 Natriumbenzoat
E 212 Kaliumbenzoat
E 214 Ethyl-p hydroxybenzoat (ethylparaben)
E215 Ethyl-p-hydroxybenzoat, natriumsalt
E 218 Methyl-p-hydroxybenzoat (methylparaben)
E 219 Methyl –p-hydroxybenzoat, natriumsalt
E 220 Svovldioxid
E221 Natriumsulfit
E 222 Natriumhydrogensulfit
E 224 Kaliumdisulfit
E226 Calciumsulfit
E 227 Calciumhydrogensulfit
E 228 Kaliumhydrogensulfit
E 234 Nisin
E 235 Natamycin
E 239 Hexamethylentetramin
E 249 Kaliumnitrit
E 250 Natriumnitrit
E 250 Natriumnitrat
E 252 Kaliumnitrat
E 280 Propionsyre
E 281 Natrium propionat
E 282 Kalciumpropionat
E 283 Kaliumpropionat

 

Antioxidanter som bør undgås af histamin intolerante

E nummer Betegnelse
E 320 Buthylhydroxyanisol (BHA)
E 321 Buthykhydroxyanisol (BHT)
E 338 Orthofosforsyre, Fosfat
E 339 Natriumorthofosforsyre
E 340 Kaliumorthofosforsyre
E 341 Calciumorthofosforsyre

 

Smagsforstærkere som bør undgås af histaminintolerante

E nummer Betegnelse
E 620 Glutaminsyre, Glutamat
E 621 Natriumglutamat
E 622 Kaliumglutamat
E 623 Kalciumglutamat
E 624 Ammoniumglutamat
E 625 Magnesiumglutamat

 

Sødemidler som bør undgås af histamin intolerante

E nummer Betegnelse
E 951 Aspartam
E 952 Cyclamat
E 953 Isomalt
E 954 Saccharin
E 1103 Invertase
E 1105 Lysozym

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *