Fødevarer

En række fødevarer er histaminrige, andre fødevarer frigiver histamin. Det kan være en udfordring at få et overblik over, hvilke fødevarer man bør holde sig fra, og hvilke man trygt kan spise. Vi har lagt forskellige fødevarelister ind, som kan hjælpe dig til at få et overblik.

Der vil dog altid være forskel på følsomheden fra person til person, så måske reagerer du på nogle af de histaminrige fødevarer, men ikke dem alle.

Samtidigt skal du også være opmærksom på, at aminer dannes som en naturlig del af modningen af kød og ost. Denne modning foregår langsomt i køleskabet, men hurtigt ved stuetemperatur. Derfor kan du opleve, at du reagerer på en ost, som har stået fremme for opnå stuetemperatur og dermed en bedre smagsoplevelse, mens du ikke reagerer på ost taget direkte fra køleskabet. På samme måde skal du være opmærksom på produktionsdatoen på kødpålæg – jo friskere pålæg, jo færre aminer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *