Chokolade

 

Chokolade indeholder ikke histamin i sig selv, men indholder to andre biogene aminer phenylethylamin og tyramin, som stammer fra kakao. Derfor kan alle fødevarer med chokolade eller kakao være problematiske.

Tyramin og phenylethylamin findes ikke kun i kakao, men også i oste, spegepølser samt fordærvet fisk. De to aminer formodes især at være årsag til migræne.

6 kommentarer til Chokolade

  1. Silver skriver:

    Oki. Jeg har en mistænke om at jeg har histamine intolerance men er ikke 100% sikker, kender du et sted man kan blive testet for det, oz hvis det er i udenfor Dk og man skal betale for det.

    • Liselotte skriver:

      Der er firmaer hvor man kan få et blodprøveglas + kuvert, blodprøven tages ved lægen og så sendes den til et laboratorium i Tyskland. Du vil selv skulle betale for blodprøve og laboratorieundersøgelser, og der er samtidig stor usikkerhed på hvor brugbare disse blodprøveundersøgelser er. Jeg vil istedet anbefale dig at du prøver at spise histaminfattigt et par uger for at se om du får det bedre, og herefter genindføre de histaminholdige fødevarer en af gangen, og så vurdere hvilke du reagerer på.

  2. Silver skriver:

    Hvad med Nutella kan man spise det

    • Liselotte skriver:

      Der er lidt kakao i Nutella, og nogle reagerer også på nødder. Så du kan risikere at reagere på Nutella.

  3. Charlotte Ryslev skriver:

    Gælder det også for cacaosmør?

    • Liselotte skriver:

      Jeg har læst at kakaobønner er igennem en længere fermenteringsproces efter høst og det er her at bønnerne begynder at danne biogene aminer. Hvad de biogene aminer binder sig til ved jeg ikke med sikkerhed. I kogenbogen “Mad der ikke giver migræne” skriver forfatterne at de biogene aminer er bundet til kakaosmør, dvs at affedtet kakaopulver skulle være OK. Til gengæld har jeg på tyske hjemmesider om histaminintolerance læst at de anbefaler hvid chokolade, som mange histaminintolerante godt kan tåle, og her er der netop kakaosmør i. Du kan måske prøve dig lidt frem.
      Jeg selv har valgt at holde mig 100% fra al chokolade, da jeg reagerer meget kraftigt på det. Sidst jeg testede fik jeg længerevarende gigtsymptomer i fingrene og det er et stykke chokolade alligevel ikke værd!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *