Sucroseintolerance

Sucroseintolerance (også kaldet medfødt sucrase-isomaltasemangel mangel (CSID) / medfødt saccharose-isomaltose malabsorption) er i de fleste tilfælde en autosomal recessiv genetisk metabolisk sygdom, hvor normalt sukker (sucrose)  enten tolereres dårligt  eller ikke tolereres overhovedet. Sucrose (også kendt som sakkarose) findes som granuleret sukker eller den finere version flormelis.

Primær type

Problemet her er et enzym mangel i tyndtarmen (primær type). Enzymet, der er ansvarlig for at nedbryde sucrose (sukker) og maltose (malt sukker)  fungerer ikke korrekt. Det er til stede, men det er inaktivt. Når enzymet modnes mister det kontakten med cellens membran – og  udskilles derefter i tyndtarmen. Begge sukkerarter kan derfor ikke blive absorberet, og vil på et tidspunkt nå tyktarmen, hvor de ved hjælp af bakterier vil blive nedbrudt til kuldioxid og vand.

Konsekvensen af ​​dette vil være symptomer som diarré, mavesmerter, opkastninger og en generel utilpashed.

Saccharose-isomaltose malabsorption optræder ofte ved en 6 måneders alderen, fordi det er omkring det tidspunkt, hvor denne type  sukker absorberes af spædbørn gennem deres første fast føde.

Sekundær type

Der er også en sekundær type: i dette tilfælde er saccharose-isomaltose malabsorption  resultatet af en tarmbetændelse eller andre skader på tarmslimhinden (for eksempel  forårsaget af antibiotika …). Det kan også fremstå som en følge af cøliaki.

Synonymer og forekomst
Dissacharid intolerance = medfødt saccharose (= saccharose)-isomaltose malabsorption = medfødt saccharose intolerance = (medfødt), sucrase (saccharase)-isomaltasemangel mangel (CSID)

Forekomst (primær type): 1 ud af 222.900

Oversat fra artikel på Food Intolerance Network http://www.food-intolerance-network.com/index.php?option=com_content&view=article&id=46:basic-facts-sucrose-intolerance&catid=19:sucrose-intolerance&Itemid=67

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *