Medicin som kan forværre histaminintolerancen

En del medicin har den bivirkning, at enzymet diaminoxidase hæmmes, hvilket medfører et øget histaminniveau i kroppen. Andre former for medicin har som bivirkning, at histaminfrigivelsen i kroppen øges. Faktisk opstår nogle tilfælde af histaminintolerance som en reaktion på medicinske præparater.

Jeg har i en række tyske bøger om histaminintolerance, herunder Histamin-Intoleranz  af Reinhart Jarisch, fundet  tabeller over den medicin man skal være opmærksom på, hvis man er histaminintolerant. Jeg har oversat tabellerne efter bedste evne og du kan finde dem under menupunktet Medicin. En del af medicinen bliver ikke markedsført i Danmark, men jeg har bibeholdt den på listen, så du også har informationen, hvis du skulle købe medicin i udlandet.
Hvis du bruger nogle af de nævnte præparater, skal du ikke stoppe med at bruge dem, men du kan spørge din læge om der skulle findes alternative præparater, som ikke har indvirkning på diaminoxidaseenzymet. Hvis ikke de findes, så skal du være ekstra opmærksom på at spise histaminfattigt, mens du får medicinen.

Om Liselotte

Jeg har haft salicylsyreintolerance i 18 år og histaminintolerance i mindst 6 år. Da der er alt for lidt kendskab til fødevareintolerancer i Danmark har jeg oprettet denne hjemmeside for at kunne viderebringe den viden som jeg efterhånden har samlet sammen. I 2012 blev Histaminintoleranceforeningen stiftet og hjemmesiden kører videre som en del af foreningen.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *