Histaminoverskud i kroppen – når bægeret løber over

Symptomerne på histaminintolerance er ofte dosisrelaterede. Forskellige funktioner i kroppen kombineret med de spiste fødevarer tilføjer højere og højere niveauer af histamin, indtil den individuelle grænse nås. Når grænsen overskrides, opstår symptomerne.

Det er derfor ikke kun vigtigt, at du ved hvilke fødevarer der indeholder histamin, men også at du kender dine egne grænser for hvor meget du kan spise af de histaminholdige fødevarer uden at få symptomer. Samtidig skal du også være opmærksom på andre kilder der øger histaminniveauet i kroppen, bl.a. kan andre allergier, medicin eller stress gøre dig mere følsom for de histaminholdige fødevarer.

Diagrammet repræsenterer en person med allergi for pollen som har spist et måltid som indeholder histaminrige fødevarer (ost og tomat) og vin. Kombinationen af de mange histaminkilder resulterer i et overskud af histamin som fremkalder symptomer.

Tryk på diagrammet for at forstørre det

Kilde “Vickerstaff Health Services”

Om Liselotte

Jeg har haft salicylsyreintolerance i 18 år og histaminintolerance i mindst 6 år. Da der er alt for lidt kendskab til fødevareintolerancer i Danmark har jeg oprettet denne hjemmeside for at kunne viderebringe den viden som jeg efterhånden har samlet sammen. I 2012 blev Histaminintoleranceforeningen stiftet og hjemmesiden kører videre som en del af foreningen.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *