Mere info om histaminintolerance fra ind og udland

Denne regnvåde sommer har været fin til at få surfet lidt på internettet, og jeg har fundet en del interessante hjemmesider og artikler om histaminintolerance. Der er normalt ikke meget nyt på de danske sider, men jeg har netop fundet region midtjyllands nye patientvejledning om histaminintolerance. Histaminintolerance pjece regionmidtjylland

jeg håber at det er første skridt på vejen til at sundhedsvæsenet i Danmark bliver mere opmærksom på histaminintolerance. I pjecen skriver de at diagosen stilles af den praktiserende læge i samarbejde med en speciallæge. Jeg håber, at der også sættes en kampagne igang for at informere de praktiserende læger, mange af os har netop haft den erfaring, at vores praktiserende læge ikke koblede vores symptomer sammen med histaminintolerance.

Hvis du vil fagligt i dybden med emnet histaminintolerance, så kan jeg anbefale bogen Histamin-Intoleranz; Histamin und Seekrakheit, af Reinhart Jarisch (Thieme Verlag, 2004) – Denne bog er skrevet af det hold af østrigske læger som “opdagede” histaminintolerancen. De har arbejdet med histaminintolerance gennem de sidste 15 år, og der er en masse god faglig viden i denne bog. Det faglige indhold på denne hjemmeside stammer i høj grad fra herfra. Læs bogen og anbefal den til din læge. (Kræver dog et rimeligt tyskkendskab, da den pt. kun foreligger på tysk)

Herudover så kig på siden Nyttige links – den bliver løbende udvidet, når jeg finder noget relevant på nettet. Kender du til links, som burde med på siden, så skriv i forum om det.

Om Liselotte

Jeg har haft salicylsyreintolerance i 18 år og histaminintolerance i mindst 6 år. Da der er alt for lidt kendskab til fødevareintolerancer i Danmark har jeg oprettet denne hjemmeside for at kunne viderebringe den viden som jeg efterhånden har samlet sammen. I 2012 blev Histaminintoleranceforeningen stiftet og hjemmesiden kører videre som en del af foreningen.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *