Forum

Velkommen til forum, hvor du kan fortælle om dine erfaringer og stille spørgsmål til andre brugere. Alle kan læse i forum, men du skal registreres for at skrive i forum.

Her er en kort vejledning til nye brugere. Når du registrerer dig som bruger af forum, får du tilsendt et kodeord via e-mail. Når du logger på med brugernavn og kodeord, kommer du ind på din profilside, hvor du nederst på siden har mulighed for at ændre til et selvvalgt kodeord.  Du kommer fra profilsiden videre ind på hjemmesiden ved at trykke på teksten “Histaminintolerance” øverst i venstre hjørne.

Velkommen Gæst 

Vis/Skjul header

Velkommen, gæst! For at skrive indlæg kræves det, at du bliver registreret.

Sider: [1]
Forfatter Emne: Medicin der betyder gennembrud- hos mig
Gæst

Indlæg: 5
Permalink
Indlæg Medicin der betyder gennembrud- hos mig
den: March 27, 2012, 23:39
Citat

Folk med histaminintolerance er ikke i stand til at fremstille enzymer, som er nødvendige til at nedbryde histamin. Det er bugspytskirtel, der er ansvarlig for enzymproduktion.
Hvis i ikke kan huske min historie, kunne jeg, ud over histaminintolerance, heller ikke spise kød, fisk, reje og proteiner.

Jeg har været bestilt til undersøgelse til HorsensSygehus, Gastroenterologisk afd., i ret lang tid. Nu har jeg endelig været til en samtale i januar 2012.
Jeg har ikke fortalt noget om histaminintolerancen. Jeg ville bare vide, hvorfor jeg ikke kan tåle kød og protein i det hele taget.
Hans konklusion var, at min bugspytskirtel fremstiller ikke de enzymer, som skal nedbryde protein. Han udskrev medicin Kreon, som er skide dyr, men som er faktisk
et tilskud af de enzymer, som jeg mangler. Nu har jeg brugt Kreon siden den 8. Januar, og det virker. Jeg kan spise alt, og min intolerance overfor histamin er blevet minimal. Jeg kan stadigvæk reagere på tomater eller tomatsauce, eller rødvin, men det er lille pris at betale for den øgede livskvalitet, som jeg har fået foræret.
Husk hvad jeg nævnte i begyndelsen af mit indskud:
Folk med histaminintolerance er ikke i stand til at fremstille enzymer, som er nødvendige til at nedbryde histamin. Det er bugspytskirtel, der er ansvarlig for enzymproduktion
Jeg er overbevist om, at der er mange af os, der kan få gavn af tilskud af Kreon. Den har ikke nævneværdige bivirkninger og man kan jo prøve den i et par måneder. Det sker ofte, at den , - efter at man har brugt den i 2-3 måneder, få bugspytskirtelen til at producere enzymer igen, og så kan man holder op med at bruge den, måske i et stykke af tid, måske for altid. Det sagde lægen til mig, og jeg skal prøve at holde en pause fra den 1. april. Så må vi se tiden an.

Hilsen Stan

Gæst

Indlæg: 9
Permalink
Indlæg Re: Medicin der betyder gennembrud- hos mig
den: March 28, 2012, 17:19
Citat

Hej Stan, da jeg er ret ny på området har jeg fulgt dine indlæg med interesse - og har villet spørge dig om det forslag du havde med C-vitamin og Kuracid stadig havde en gavnlig virkning - det kan jeg jo så forstå at det IKKE havde...!
Ud fra hvad bestemte din læge at du manglede enzymer fra bugspytkirtelen -? er det mon en test man kan få lavet hos sin læge via en blodprøve - eller er det blevet konstateret gennem andre undersøgelser?Tak fordi du skriver, jeg har virkelig brug for at høre om erfaringer på området . Hilsen Birgitte

Gæst

Indlæg: 9
Permalink
Indlæg Re: Medicin der betyder gennembrud- hos mig
den: April 9, 2012, 11:32
Citat

Hej Stan, jeg har taget KREON 10.000 i 3 dage med godt resultat - jeg har skrevet sammen med Bibs (under Gode råd) og der beskriver jeg min erfaring. Hilsen Birgitte

admin1
Administrator
Indlæg: 69
Permalink
Indlæg Re: Medicin der betyder gennembrud- hos mig
den: April 9, 2012, 22:40
Citat

Hej Stan og Birgitte
Det er nogle interessante erfaringer I har med Kreon.
Kreon indeholder en række fordøjelsesenzymer (amylase, lipase og protease) som normalt udskilles til tarmen fra bugspytkirtlen. Præparatet bruges derfor hvis man af forskellige årsager har nedsat funktion af bugspytkirtlen.

Stan, jeg ved at du tidligere har fået kraftige symptomer når du spiste kød og det kunne passe sammen med at du ikke selv har produceret nok proteinnedbrydende enzymer. Men du skriver også at du stadig har symptomer fra rødvin og tomater, så jeg er i tvivl om det er histaminintolerancen du fjerner med Kreon, det er måske snarere din mangel på proteinnedbrydende enzymer fra bugspytkirtlen der har været hovedårsagen til symptomerne og det er nu det du får rettet op på.

Birgitte, får du ligesom Stan også symptomer når du spiser kød? og hvilke symptomer - stammer de hovedsageligt fra fordøjelsessystemet eller får du migræne, blodtryksproblemer eller?

Jeg har ikke selv problemer med at spise kød, bare det ikke er forarbejdet (røget, velhængt, speget el. lign). Så for mit vedkommende tror jeg ikke at Kreon vil have effekt.

Men det er meget individuelt hvilke intolerancer og fordøjelsesproblemer man har sammen med histaminintolerancen, så det er i høj grad op til den enkelte at vurdere om ekstra enzymer måske kan hjælpe. Jeg vil dog som altid anbefale at man involverer sin læge, ingen præparater er uden bivirkninger.
Hilsen Liselotte

Gæst

Indlæg: 9
Permalink
Indlæg Re: Medicin der betyder gennembrud- hos mig
den: April 10, 2012, 16:12
Citat

Hej igen Liselotte . Jeg er også selv opmærksom på at det kan være at mit problem ligger i en dårligt fungerende bugspytkirtel (og hvad kan der mon være galt...) Jeg har ikke spist kød siden 1972 og jeg har ikke problemer med hvid frisk fisk - men har haft det med dåsefisk ect. Mine symptomer er mavesmerter og diarre og symptomet med den brændende mund er opstået indenfor de sidste måneder. Det blev tydeligt for mig at det også har noget at gøre med omsætningen af fedtstoffer (juleaften spoleret pga reaktion -diarre - på risalamande lavet med laktosefri fløde, og for nylig brændende mund dagen efter pommes frites med salt på en bytur) Jeg tåler stadig ikke gær - og måske en del andre ting, jeg ikke har prøvet endnu -idag er det gået godt med en halv banan! Ved at prøve Kreon er jeg bare blevet det klogere at det OGSÅ er min bugspytkirtel der er ude af trit - min læge havde jo givet op overfor mine symptomer, og nu kan jeg jo så præsentere hende for en ny vinkel på problemerne. Jeg er så taknemmelig for dette forum. Knus til alle. Hilsen fra Birgitte

Gæst

Indlæg: 9
Permalink
Indlæg Re: Medicin der betyder gennembrud- hos mig
den: April 18, 2012, 17:57
Citat

Er der nogen der ved hvor meget protein det er nødvendigt at få hver dag - jeg prøver med frisk hvid fisk og æggeblomme, men jeg har endnu ikke vovet nogle andre af de proteinkilder, jeg ellers tyede til som vegetar.. Kan man få proteintilskud uden gluten, laktose og histamin/histaminfremmende stoffer?

Gæst

Indlæg: 5
Permalink
Indlæg Re: Medicin der betyder gennembrud- hos mig
den: April 24, 2012, 00:01
Citat

Hej alle
Jeg har været lidt fraværende på det sidste. Men jeg er glad for at Birgitte har også fået gode resultater med Kreon. Det med protein kan jeg ikke svare på, men hvis du kan spise fisk og lidt kød, skulle det ikke være problem. Dengang jeg ikke spiste kød og fisk, har jeg været hos diætist, og hun sagde, at proteinmangel er ikke mit problem. Liselotte, ja det er rigtig at Kreon har hovedsageligt rettet op på mit problem med at fordøje kød, fisk etc. MEN det har bestemt også gavnlig virkning på min histaminintolerance. Min sortiment af ting jeg kan spise uden symptomer er nu så stor, at det er nemmere at sige- jeg skal passe på rødvin og tomater i større mængde. Men som du siger, det er meget almindelig, at man har flere intolerancer samtidig. Det er individuelt og man skal prøve sig frem.
Jeg bruger engang imellem Kuracid og Benadryl som antihistamin, når jeg ved erfaringsmessigt, at det jeg vil spise kan give symptomer. Og nogengang også advarsel i form af smerter i maven, men det er sjældent og i mildere grad end før. Det kan jeg sagtens live med. Så Birgitte, prøv hvor meget kan du spise af de forbudte ting mens du bruger Kreon. Jeg kan f. eks. godt spise æg, skinke men ikke spegepølse. Jeg kan godt lide pizza, men det er ikke supper godt...tomat sauce og gær samt spegepølse og rødvin til, det går ikke helt glat, så det gør jeg ikke ret tit. Jeg håber bare at der er flere der får gavn af Kreon. Livet er blevet sjovere igen.
Hilsen Stan

Sider: [1]
Mingle Forum by cartpauj
Version: 1.0.34 ; Side indlæst på: 0.068 sekunder.