Folk med histaminintolerance er ikke i stand til at fremstille enzymer, som er nødvendige til at nedbryde histamin. Det er bugspytskirtel, der er ansvarlig for enzymproduktion.
Hvis i ikke kan huske min historie, kunne jeg, ud over histaminintolerance, heller ikke spise kød, fisk, reje og proteiner.
Jeg har været bestilt til undersøgelse til HorsensSygehus, Gastroenterologisk afd., i ret lang tid. Nu har jeg endelig været til en samtale i januar 2012.
Jeg har ikke fortalt noget om histaminintolerancen. Jeg ville bare vide, hvorfor jeg ikke kan tåle kød og protein i det hele taget.
Hans konklusion var, at min bugspytskirtel fremstiller ikke de enzymer, som skal nedbryde protein. Han udskrev medicin Kreon, som er skide dyr, men som er faktisk
et tilskud af de enzymer, som jeg mangler. Nu har jeg brugt Kreon siden den 8. Januar, og det virker. Jeg kan spise alt, og min intolerance overfor histamin er blevet minimal. Jeg kan stadigvæk reagere på tomater eller tomatsauce, eller rødvin, men det er lille pris at betale for den øgede livskvalitet, som jeg har fået foræret.
Husk hvad jeg nævnte i begyndelsen af mit indskud:
Folk med histaminintolerance er ikke i stand til at fremstille enzymer, som er nødvendige til at nedbryde histamin. Det er bugspytskirtel, der er ansvarlig for enzymproduktion
Jeg er overbevist om, at der er mange af os, der kan få gavn af tilskud af Kreon. Den har ikke nævneværdige bivirkninger og man kan jo prøve den i et par måneder. Det sker ofte, at den , - efter at man har brugt den i 2-3 måneder, få bugspytskirtelen til at producere enzymer igen, og så kan man holder op med at bruge den, måske i et stykke af tid, måske for altid. Det sagde lægen til mig, og jeg skal prøve at holde en pause fra den 1. april. Så må vi se tiden an.
Hilsen Stan
|