Forum

Velkommen til forum, hvor du kan fortælle om dine erfaringer og stille spørgsmål til andre brugere. Alle kan læse i forum, men du skal registreres for at skrive i forum.

Her er en kort vejledning til nye brugere. Når du registrerer dig som bruger af forum, får du tilsendt et kodeord via e-mail. Når du logger på med brugernavn og kodeord, kommer du ind på din profilside, hvor du nederst på siden har mulighed for at ændre til et selvvalgt kodeord.  Du kommer fra profilsiden videre ind på hjemmesiden ved at trykke på teksten “Histaminintolerance” øverst i venstre hjørne.

Velkommen Gæst 

Vis/Skjul header

Velkommen, gæst! For at skrive indlæg kræves det, at du bliver registreret.





Sider: [1]
Forfatter Emne: gode råd ?
Gæst

Indlæg: 9
Permalink
Indlæg gode råd ?
den: March 23, 2012, 11:53
Citat

Jeg er en kvinde der fylder 60 i år. Jeg har undersøgt mange hjemmesider for at finde ud af hvad der var galt med mig og har haft stor glæde af at læse indlæggene på denne side - derfor tænkte jeg at jeg ville skrive min historie og også bede om nogle gode råd, så andre måske også engang kan få glæde af det.
Vegetar 1972 plus æg og mælk og jeg inddrog efterhånden lidt fisk. I 1989 slut med cigaretter og alle former for alkohol (da jeg havde fået rigeligt ! ) 2001 konstateret cøliaki. 2008 opereret for brystkræft med kemo og strålebehandlinger. Senfølger af behandlingen - små blodpropper i hjernen og lymfødem i venstre arm (lymfeknuderne er jo fjernede) 2011 fik jeg så rosen i venstre arm og i forhold til den meget stærke antibiotika jeg fik, kom der udtalte gener fra mave/tarm. Jeg ophørte med Tramadol - som jeg fik mod smerter - og så stoppede kvalme og opkastninger.Men jeg havde stadig diarre - så jeg tænkte først laktose intolerance og ophør med alm. mælkeprodukter forbedrede også tilstanden. Til jul 2011 blev symptomerne imidlertid stærke igen - udtalt rumlen/smerter/ diarre i og jeg blev undersøgt for bakterier hos lægen. Hun fandt intet anormalt og stillede sig uforstående overfor mine mavegener. Så var det at min leden på nettet ledte mig til at tro at det måske skyldtes fructoseintolerance, men efterhånden som jeg har elimineret fødevarer har jeg fået en tydelig brænden på tungen og tilsidst blev jeg klar over at jeg reagerede på histamin ( det var især udelukkelse af gær der overbeviste mig) Efter Liselottes råd kontaktede jeg Lars Frølund, der har skrevet artikler om histaminintolerance men han sagde at "man" var gået væk fra diagnosen fordi den var for uspecifik...Jeg overvejer lige nu om jeg skal kontakte Dr. Anne Buus - der er lidt langt til Århus og meget handler jo alligevel om mine egne erfaringer med udelukkelse af fødevarer... Det jeg kunne have glæde af er vel nok viden om den medicin jeg får mod kræft (Femar) forhøjet blodtryk og blodpropper (Corodil, Selo-zoc, Simvastetin, Clopidogel) kronisk blærebetændelse (p.t. Nitrofurantoin)smerter (Pamol og Ibuprofen)har en inflydelse på histaminen i kroppen...(Alle præparater tages sammen med Lactrase fordi producenterne insisterer på at komme laktose i tabletterne...)Og jeg vil gerne have viden om hvordan jeg håndterer præparater som Benadryl, Daomin, Kuracid og alt det jeg læser om på hjemmesiderne. Da jeg også udelukker fructose ser min kost p.t.sådan ud:
Fedtstoffer: "FRI" og vindruekerneolie. Protein: frisk/frossen fisk. Grønt: Bladsalat og lidt agurk Stivelse: Hvide ris/ risnudler, kartofler, rene havregryn (havregrød) fladbrød og pandekager bagt af glutenfri mel. Drikkevarer: kaffe, rismælk, havremælk, lidt laktosefri mælk og fløde. Sødt: glucose i pulver, lidt FUN saftevand.Vit.: 2 Omnimin, 4 silica, 30 mg. D-vitamin, 800 mg kalktbl. Jeg har fået det mærkbart bedre i hele kroppen, normal afføring og meget mindre brænden på tungen. Jeg regner med at stabilisere bedringen over nogle uger, og så prøve med en gulerod eller lign. Jeg er virkelig glad for at denne hjemmeside findes og at det er muligt på denne måde at dele erfaringer med andre...
Tak til dig Liselotte!

Gæst

Indlæg: 7
Permalink
Indlæg Re: gode råd ?
den: April 1, 2012, 09:25
Citat

Jeg kan fortælle, at jeg har har haft flere lignende oplevelser, bla. har jeg fået samme besked fra Lars Frølund efter jeg konsulterede ham for forskellige fødevareintolerancer/histaminintolerance. Intolerancer og især histaminintolerance bliver således stadig betragtet som gråzone i dele af den danske lægeverden, hvilket jeg har oplevet kan give problemer i forhold til udredning og samarbejde med hele behandlingssystemet. Eksempelvis har jeg for nylig fået konstateret vand om hjertet (Pericarditis), men idet mine intolerancer hen over ca. 5 måneder har udviklet sig ret alvorligt, har jeg været meget usikker på, om det var sikkert for mig at blive CT-skannet med kontraststoffer (det advares der imod på flere internationale sider). Derudover har jeg en fornemmelse af, at hjerteproblemerne er udløst af mine intolerancer. Imidlertid har det været svært at forklare og få lægerne til at anerkende problematikken, og således finde frem til et betryggende udredningsforløb og meningsfulde forståelser.
Desuden har jeg som du Birgitte oplevet i stigende grad (siden jul) at få en slem bitter smag i munden, som jeg har fundet frem til, at man kan betegne burning mouth syndrome (BMS). Smagen opstår især, når jeg spiser retter med (tørrede) produkter som mel, ris, bønner og linser samt planteolier. Jeg blev testet i november via Immuno Gastro for fødevare- og histaminintolerancer, og der var jeg (endnu) ikke intolerant over for de nævnte fødevarer. I de seneste 14 dage har jeg desværre oplevet, at disse fødevarer ikke kun giver mig den bitre smag, men også kløe, følelsesløshed og smerter i ører, kæbe og hals foruden slemt åndedrætsbesvær (og hysteri over hele situationen). Antihistamin hjælper heldigvis - omend ikke så godt på vejrtrækningen.
Jeg er nu interesseret i, om der er nogen, der kan forklare sammenhængen mellem disse fødevarer - om det fx kan være fermeteringsprocessen, der er synderen, eller et særligt protein, såsom leucine. Vil også gerne høre, om andre har erfaringer med reaktioner på de tørrede og olierede produkter.
En anden ting, som jeg synes fortjener omtale på dette forum, er, hvordan man får nok protein. Histamin kommer jo - som jeg forstår det - i følgeskab med proteiner. Og derfor vil protein generelt være svært at tolerere. Men hvordan undgår I andre så for voldsomme vægttab? Jeg har selv fået meget svært ved at holde vægten, og vil gerne vide mere om, hvilke proteiner og fedtstoffer, som er de mest uskadelige.
Jeg er skrevet op til behandling på Gentofte Allergiafd. (start primo april), men min læge har ikke givet mig meget håb om, at de kan hjælpe mig på anden vis end med antihistamin og evt. "astronautmad". Idet jeg overvejende kender til at tackle gener med mave, kvalme og hovedpine, har jeg lige nu behov for viden og hjælp til at takle mit åndedrætsbesvær med andet end antihistamin. Og jeg vil således gerne høre andre HIT-ramtes erfaringer - er der fx andet, man kan tage end antihistaminpiller, evt. nogle af de midler astmatikerne bruger?
Foruden antihistamin, tager jeg: vitamin C, B6, D, kalk og magnesium, Daosin og Sensistop (homeopatisk), men kan desværre ikke tage de anbefalede doser, da det øger den brændende smag i munden.
Tilsidst vil jeg gerne høre, om der er nogen , der har gode erfaringer med at bruge Allergikompagniet i forbindelse med intolerance...
Og så vil jeg også sige en stor tak til dig Liselotte for dit arbejde med hjemmesiden. Udover at støtte os, der skal leve med sygdommen, tror jeg den kan være med til at sikre, at lægeverden ikke mister fokus på sygdommen.
God påske til alle.

Gæst

Indlæg: 9
Permalink
Indlæg Re: gode råd ?
den: April 1, 2012, 17:16
Citat

Hej Bibs. Jeg var glad for at læse dit svar selvom jeg kan se at det da (også) er en værre redelighed...Jeg synes det er rigtigt svært når man selv skal være ekspert på sine symptomer...og derfor er jeg så glad for dette forum -. Min brændende mund smager ikke bitter - men det er måske en nuanceforskel - og jeg har indtil flere dage kunne holde den (næsten) væk med den kost jeg har beskrevet - og i den indgår ris og vindruekerneolie , som jeg kan forstå at du har problemer med... Til gengæld fik jeg et voldsomt udbrud efter at jeg havde indtaget pommesfrites med salt under en tur i byen med min mand ( jeg tænkte : kartofler.. olie.. det kan ikke gå helt galt..)Den brændende mund holdt sig hele næste dag, men jeg havde hverken mavesmerter eller diarre...?Jeg ærgrer mig over at jeg glemte at tage Benadryl for at se om det hjalp.Det værste er næsten at også jeg har en fornemmelse af at denne intolerance har en påvirkning på mit hjertes funktion idet jeg flere gange har fået nogle anfald hvor jeg er tæt på at besvime - jeg tøver med at kontakte min læge for hun er en god læge, men hun melder pas overfor fødevareintolerance..og jeg er blevet undersøgt for hjerteflimmer og det der ..Da jeg er ny på området kender jeg ikke til hverken leucine protein eller nogle astmamidler der kan hjælpe.. jeg læser at Benadryl kan hjælpe og Stan har et interessant indlæg om Kreon som han har haft en god effekt af...Du rejser spørgsmålet om hvornår man får nok protein og det er jeg også meget interesseret i at vide - det er da virkeligt vigtigt i vores situation! Jeg savner min aftenthe - har du nogle gode ideer til en varm drik gerne urtethe...?Jeg vil også ønske dig alt det bedste - det lyder svært og indviklet og jeg håber du må få nogle gode svar der kan hjælpe Hilsen Birgitte

Gæst

Indlæg: 7
Permalink
Indlæg Re: gode råd ?
den: April 2, 2012, 08:35
Citat

Tak for din respons Birgitte, og ja, jeg vil da også anbefale dig at prøve antihistaminerne, næste gang du oplever "brændende mund". Vedrørende symptomerne efter brændende mund, så oplever jeg også, at det kommer uden mave/hovedpinesymptomer, hvor det ellers har været maven og hovedpinen, der var problemet.
Vedr. vand om hjertet, så tror jeg ikke umiddelbart, du skal frygte det på baggrund af dine symptomer. Min tilstand blev opdaget på grund af en vedvarende/permanent smerte over ryggen, og det er det typiske symptom.
Den eneste varme drik, jeg lige kan komme på er varm æblejuice - evt. med ingefær i, måske også blåbær. Søbygård har begge, hvis du ikke orker selv at lave det. De vil også for det meste gerne opvarme dem på cafeerne. Bemærk, at æble er rigtig godt i sammenhæng m histaminintolerance.
Derudover kan man downloade en helt uvurderlig app. med lister over de fødevarer, som man kan tåle/ikke tåle som histaminintolerant (food intolerances af baliza). Den kan give et vidensbaseret grundlag for såvel indkøb som eksperimenter med mad og drikke - måske den kan give dig inspiration til varme drikke.
- Selv er jeg blevet glad for friskpressede kolde æble-grønkål-ingefær-smoothies - de smager 100 gange bedre end de lyder. Brugsen har øko-salatgrønkål for tiden som egner sig.
Bedste påskehilsner
Bibs

Gæst

Indlæg: 9
Permalink
Indlæg Re: gode råd ?
den: April 2, 2012, 18:44
Citat

Hej igen Bibs. Det er da tankevækkende at den brændende mund opstår uden de andre symptomer...Jeg ved ikke hvad man kan lede derudaf men det kunne være interessant at få at vide om flere oplever det samme... Jeg er så glad for dine gode råd - jeg troede - i min afmagt - jo først at jeg havde fruktoseintolerance - derfor udelod jeg også fruktose af kosten, men da jeg en dag reagerede voldsomt på et lille stykke røget makrel fra dåse og siden på et stykke glutenfri brød bagt med gær.. var jeg jo klar over at det også var histamin det var galt med... Så derfor har jeg også haft udelukket æble, men kan forstå på dig at netop æble skulle være ok. Så jeg vil prøve mig forsigtigt frem...
Kan du tåle langtidshævet brød ?(bagt med 5 g gær)Jeg har desværre ikke en smartphone endnu men det kan være jeg kan luske den app ind på min mands...
Jeg kan forstå du er bekymret over det med vand ved hjertet og at det åbenbart kan give problemer med kontrastvæsken når du skal undersøges - det kommer vel også an på hvor meget det betyder at få et billede af situationen - hvis det ikke ændrer noget ved behandlingen så er det jo ikke så nødvendigt... Jeg siger det fordi jeg selv har været i kløerne på mange læger og de kan altså godt have nogle ideer... bl.a. er jeg blevet scannet rigtigt mange gange bare fordi jeg har lymfødem ( væske i den arm hvor lymfeknuderne er fjernede i armhulen) selvom de var temmelig sikre på at det ikke var cancer....Tak for en god dialog og også en rigtig god påske til dig Hilsen fra Birgitte

Gæst

Indlæg: 7
Permalink
Indlæg Re: gode råd ?
den: April 3, 2012, 00:26
Citat

@Birgitte: Nej jeg kan slet ikke tåle korn og brød længere. Men mens jeg stadig kunne (indtil for 1 mdr. siden) blev jeg ret ferm til at bage små fladbrød i ovnen. Brugte bagepulver fra helsekosten, vand, fint speltmel (måske en smule groft mel, men ikke for meget for så kan de ikke hæve), eventuelt lidt majsmel ell lignende, salt, lidt sukker. Bagte dem ca. 4 min på 200 grader. Det tager max min. 20 min at lave dem, da de ikke skal hæve, og de er ikke så histaminfremmende som langtidshævet brød. De smager også så godt, at der var rift om dem blandt min 12-årige søn og hans venner.
Vedr. æble, så er det rigtig, at det er godt - men det gælder selvfølgelig ikke, hvis du har fruktoseintolerance, så vær lidt forsigtig.
Mh Bibs

Gæst

Indlæg: 9
Permalink
Indlæg Re: gode råd ?
den: April 9, 2012, 11:29
Citat

Hej igen Bibs - jeg håber du har haft en god påske.!Jeg troede ikke jeg kunne bruge bagepulver fra Helsekosten ..men jeg vil prøve din opskrift med mit glutenfrie mel..Jeg kom i tanke om at gluten også er et protein og der er meget protein i speltmel, hvilket gør at os med cøliaki ikke tåler spelt..måske kan der være en sammenhæng med dine symptomer...Jeg har prøvet forsigtigt med et halvt æble - og det er ok - osse før langfredag hvor der skete det - for mig - epokegørende, at jeg tog en kapsel med 10.000 enheder KREON...Jeg havde købt kapslerne inden påske og var MEGET nervøs og tøvede længe med at tage dem. Jeg havde travlet nettet igennem for mulige problemer og blev enig med mig selv om at hvis jeg aldrig tog dem uden for måltiderne og altid lige inden jeg spiste, skulle det være sikkert....Jeg har nu taget KREON tre gange om dagen i ca. 3 dage, og jeg må sige at : jeg har ingen mavesmerter, diarre og brænden i munden...Der er næsten helt ro... Jeg har prøvet at spise et stykke glutenfrit brød bagt med gær og det får mine bronkier til at reagere... jeg hoster.!Men ikke så meget at det er den helt store gene..Jeg har forsigtigt spist : lidt rejer, mayonaise, citronsaft, æg, lidt røget laks, lidt ris ala mande, lidt pommes frites fra ovn og der har ikke været nogen problemer (endnu) Jeg er selvfølgelig bekymret for tilstanden i min bugspytkirtel - da det ser ud til at det- i mit tilfælde er -er den der ikke producerer de enzymer jeg skal bruge, og derfor vil jeg kontakte min læge her efter påske og spørge om der kan være problemer med det her..Jeg ved ikke om fruktose og fruktaner hører med i det her billede, men på et eller andet tidspunkt må jeg jo vove at prøvespise lidt mere...Jeg ANER jo ikke om det kan hjælpe flere, da histamin intolerance sikkert kan have mange forskellige årsager, men jeg kan bare fortælle om min - gode -erfaring. Og det var takket være Stan der skrev om det i dette forum...Hilsen Birgitte

Gæst

Indlæg: 1
Permalink
Indlæg Re: gode råd ?
den: June 10, 2021, 17:32
Citat

Hallo. Dette projekt er relateret til at skrive tekst? Hvis ja, så tjek det ud her https://writingmetier.com/. Måske kan du finde noget nyttigt der, som kan hjælpe dig med at forbedre din skrivning. Hvis du har brug for hjælp med kode kan jeg anbefale en jeg kender, men det kommer helt an på hvad du har brug for.

Sider: [1]
Mingle Forum by cartpauj
Version: 1.0.34 ; Side indlæst på: 0.041 sekunder.