Forum

Velkommen til forum, hvor du kan fortælle om dine erfaringer og stille spørgsmål til andre brugere. Alle kan læse i forum, men du skal registreres for at skrive i forum.

Her er en kort vejledning til nye brugere. Når du registrerer dig som bruger af forum, får du tilsendt et kodeord via e-mail. Når du logger på med brugernavn og kodeord, kommer du ind på din profilside, hvor du nederst på siden har mulighed for at ændre til et selvvalgt kodeord.  Du kommer fra profilsiden videre ind på hjemmesiden ved at trykke på teksten “Histaminintolerance” øverst i venstre hjørne.

Velkommen Gæst 

Vis/Skjul header

Velkommen, gæst! For at skrive indlæg kræves det, at du bliver registreret.





Sider: [1]
Forfatter Emne: antihistamin mod mavekramper?
admin1
Administrator
Indlæg: 69
Permalink
Indlæg antihistamin mod mavekramper?
den: November 23, 2011, 23:34
Citat

Lagt på 24.06.2011 kl. 11:35

Hvis man nu har spist noget man ikke burde, og mavekramper kommer, varer de mange gange 6 timer, eller også hele nat. Hvad gør i, kan man lindre smertene, eller er det en god ide at tage en antihistamin pille, og hvilken?
Jeg har erfaring fra ferien, man kan få ødelagt flere dage af ferien. Mange gange er man ikke klar over hvad var årsagen til baladen.
Vh .Stan

admin1
Administrator
Indlæg: 69
Permalink
Indlæg Re: antihistamin mod mavekramper?
den: November 23, 2011, 23:34
Citat

Lagt på 26.06.2011 kl. 15:23 | Som svar på stan.

Hej Stan
Hvis jeg får symptomer efter at have spist noget forkert (det er faktisk sket så sent som i dag for mig, jeg har dog ikke fastslået årsagen endnu) så vælger jeg at spise en antihistamin tablet af mærket Benadryl. Det aktive stof er acrivastin, og jeg har læst mig til, at det skulle være det bedste antihistamin at bruge ved histaminintolerance. Benadryl har en hurtig virkning (indenfor 10 minutter) og tager toppen af mavesmerterne og standser diarreen (diarre er mit typiske symptombillede). Benadryl fås i håndkøb på apoteker, supermarkeder, benzinstationer osv. Jeg vælger dog at købe en stor pakning på apoteket, da jeg har et rimeligt højt forbrug af dem. Der er tilskud hvis man får recept af lægen til dem. Benadryl er under alle omstændigheder væsentligt billigere end Daosin tabletter.

Jeg tager ofte Benadryl inden jeg skal spise ude hos venner eller på restaurant, hvor jeg ikke er 100% sikker på alle råvarerne i retterne. Nogle få gange har jeg oplevet at få diarre alligevel (f.eks. efter skinkepizza på restaurant), men symptomerne er ikke særligt kraftige. Selv når jeg tager Benadryl forebyggende inden et måltid tager jeg ikke chancer med hensyn til rødvin eller andre fødevarer med højt histaminindhold, her tror jeg ikke man kan forebygge med antihistaminer, her er det snarere Daosin der skal til. Men som du selv tidligere har beskrevet det, så er langtidsbehandling af Daosin måske også et problem, hvis de holder op med at virke med tiden.
Vh Liselotte

admin1
Administrator
Indlæg: 69
Permalink
Indlæg Re: antihistamin mod mavekramper?
den: November 23, 2011, 23:35
Citat

Lagt på 12.08.2011 kl. 18:40

Hej Liselotte
takket være dig og dr. Anne Buus har jeg prøvet noget revolutionerede. I henviste til et engelsk forum, hvor en mand, Paul Robinson, har lavet en slags forskning i histaminintolerance.

Beskrivelsen er lang, fylder 30 sider på engelsk, og hvis jeg afkorter den meget radikalt, siger den:

- Store dosis af vitamin C ødelægger histamin. Groft sagt en molekyle af C vitamin ødelægger en molekyle histamin.

- Histamin er ikke en enkelt ting. Histamin optages i kroppen ved hjælp af receptorer. Der er 4 typer af receptorer, kendt som H1, H2, H3, og H4

- Antihistaminer hindrer optagelsen af Histamin sådan, at de OPTAGER pladsen på receptorer .

Jeg citerer og oversætter:

H1 receptorer er fundet på den glatte muskelvæv af de indre organer, det
indvendige foringen af blodkar, og det centrale nervesystem væv. Samspillet mellem
histamin med disse receptorer er ansvarlig for nældefeber, kløe og hævelse på grund af insekt-
bid og lignende allergiske reaktioner, og allergisk tilstopning af næse, eller forkølelseslignende symptomer på grund af allergisk reaktion.
H2 receptorer er placeret på parietal cells på mavens indvendige vægge. ( Parietal cells er celle som producerer mavesyre ) Den stimulerer sekretion af mavesyre når det aktiveres af histamin, denne proces er en normal del af biologiske funktion og ikke et svar på patogener.
H3 receptorer er lokaliseret i vævet i det centrale og parietale nervesystem og er
ansvarlige for nedsat frigivelse af neurotransmittere, herunder acetylcholin,
histamin, noradrenalin og serotonin.
H4 receptorer er lokaliseret i den basofile, knoglemarv, thymus, tyndtarm, milt,
og tyktarm. De spiller en rolle i chemotaxis, flytning af kroppens celler som reaktion på
kemikalier i deres omgivelser
- De antihistaminer som vi bruger i dag blokerer receptorer H1 ( eks. Benadryl , Vialerg og andre)

Receptor H2 er interessant. Den er sandsynligvis ansvarlig for maveonde, kramper i maven og

fordøjelsesproblemer, som mange af os kender, i forbindelse med spisning af histaminholdige fødevarer.
-Vil man blokere receptorer H2, skal man bruge medicin, hvor det virksomme stof er Ranitidin. Den kan fås på apoteket under navne Zantac , Kuracid eller Ranitidin 150 eller 300 mg. Kan købes uden recept.
- Receptorer H3 er nok ikke så interessante for de fleste af os
- Receptorer H4 virker i tarme. Man har desværre ikke i dag en antagonist for H4. Men det kommer!
Resume: jeg bruger- ih.t. Paul Robinsons anbefaling: 500mg vit.C 6 gange om dagen og 2 piller af Kuracid 150 mg, en før frokost og en før aftensmad
. Jeg bruger B6 vitamin 120 mg om morgenen, (Nødvendigt for funktionen af forskellige enzymer. Har betydning for proteinstofskiftet. ) sammen med Omnix multivitamin, en pille magnesium+ calcium+ D vit. fra Solray samt C vit. 500 mg.
Før frokost: 1 Kuracid 150mg, vit. C500 mg
Før aftensmad: 1 Kuracid, 1 C vit.,1 Omnix multivitamin, 1 magnesium- calcium- D vit. fra
Solaray
Vitamin C ved mellemmåltiderne og sent aften.
Ginko biloba tager jeg, fordi jeg kan ikke huske ret godt. Det har ikke noget med histamin at gøre, men med alderen.
Tabel sidst i min redegørelse er nok mere overskuelig.
Jeg kan spise meget mere varieret end før. Tomater, æg, kød hver 3. dag. Lille glas hvidvin, øl.
Jeg håber, at flere vil prøve følge denne opskrift, så vi kan sammenligne vores- forhåbentlig gode- resultater.
Til sidst vil jeg sige, at det jeg har beskrevet her har virkeligt hjulpet mig .Jeg kan ikke garantere at det hjælper andre. Jeg kan ikke engang garantere at min oversættelse fra engelsk er præcis, men den passer nogenlunde. Det er op til den enkelte at konsultere med sin egen læge, om konstant brug af disse stoffer kan være skadelig i længden. Her følger lille tabel:

Hele artikel fra Paul Robinson kan læses på: http://forum.allergyuk.org/viewtopic.php?f=11&t=1385

Hilsen Stan

admin1
Administrator
Indlæg: 69
Permalink
Indlæg Re: antihistamin mod mavekramper?
den: November 23, 2011, 23:38
Citat

Lagt på 13.08.2011 kl. 15:58 | Som svar på stan.

Hej Stan
Det lyder rigtigt spændende og det er imponerende at du har haft så god effekt.
Har du haft nogle bivirkninger af at tage så meget C vitamin? Jeg har selv prøvet med 500 mg C vit om dagen hvilket jeg synes har haft en generelt opkvikkende effekt samtidig med at det har haft en god effekt på næseslimhinden (jeg døjer med løbende næse og tendens til næsepolypper).
Men 3 gram C vitamin er mere end jeg har vovet, da jeg har læst at det kan give maveproblemer (men det er jo faktisk dem du kurerer med C-vitaminet – interessant!!)

Tak for din oversættelse af afsnittet om histaminreceptorer, det ser ud til at vi bør sætte mere fokus på de enkelte former for receptorer når vi vælger antihistaminer. Mærker du nogen bivirkninger ved Kuracid?

Hilsen Liselotte

admin1
Administrator
Indlæg: 69
Permalink
Indlæg Re: antihistamin mod mavekramper?
den: November 23, 2011, 23:39
Citat

Lagt på 16.08.2011 kl. 20:35 | Som svar på stan.

Hej Stan
Dejligt at det lykkes for dig og det har givet mig blod på tanden.
Min situation er nok ikke så typisk som din og nogle af de andre der skriver på siden. Jeg har da også af og til tvivlet om det nu også er histamin intolerance jeg lider af, da jeg ikke kan slippe af med alle symptomerne.
Det der gør at jeg stadig tror på det er, at mine stærke menstruationssmerter er væk. Hele mit voksen liv har jeg haft smerterne og de sidste mange år har jeg fået receptpligtige smertestillende piller til at dulme den månedlige begivenhed. Også mine pludselige smerter i højre side af underlivet er væk. Jeg kunne nogen gange stå op om morgenen med så stærke smerter at jeg ikke kunne rette mig op – efter 1 time var det pist væk. Andre gange havde jeg stød-smerter i underlivet og de er også væk. Mine øjne løb i vand det er også stoppet.
Der imod er min træthed tilbagevendende samt influenza symptomerne og så selvfølgelig problemerne med den “irriterede tyktarm” (delvis forstoppelse).
Har levet efter Histaminreglerne og stadig haft ovenstående symptomer. Har prøvet en tid at leve efter Salicinsyre madlisten også, men lige meget har det hjulpet.

Teksten du henviser til, skrevet af Paul Robinson er interessant. Jeg har især bidt mærke i, at han ikke har kunnet mærke forskel ved at ændre sin kost.
Måske det også gælder delvis for mig? Kosten har taget mine menstruationssmerter men ikke maveondet. Jeg har en ide om, at når jeg ikke får mine tarme tømt og det hober sig op udskilles “giftstoffer” i kroppen som bevirker min træthed (mener at have læst herom og kan se et mønster hos mig selv).
Derfor har jeg startet på en del af den “kur” du har succes med. Dog tør jeg ikke lægge ud med så høj dosis af C-vitamin.

Morgen : vitaminpille indeholdende 80 mg C-vitamin
Frokost: 200 mg C-vitamin + 150mg Kuracid
Aften : 200 mg C-vitamin + 150 mg Kuracid

Krydser fingre for det er nøglen :O)

Hilsen
Connie

admin1
Administrator
Indlæg: 69
Permalink
Indlæg Re: antihistamin mod mavekramper?
den: November 23, 2011, 23:40
Citat

Lagt på 19.08.2011 kl. 00:04 - Svar til Connie

Hej- jeg har foreløbigt ikke mærket noget til bivirkninger ved de høje doser af vit. C, dog har jeg sat dem ned til 5 gange 500mg. Kuracid giver heller ikke problemer. Jeg prøver forsigtig at spise det fleste forbudte ting, dog ikke pålæg, skinke, tun og fisk (jeg er ikke vild med fisk…) og svinekød. Svinekød har givet lidt kramper ca. 24 timer efter, men en ekstra vit.C + 1 kuracid 150mg har klaret problemer og afkortet prøvelser til maks 2 timer i alt. Det med svinekød tyder på at jeg har ikke kun histaminintolerance, men at jeg har problemer med at fordøje kød. Det kan være en dårlig funktion af galderegulering- jeg har ikke galdeblære, eller bugspytskirtel.
Jeg tror også at Connie har flere problemer på eengang. De symptomer , Connie, som du nævner, lyder ikke som dem jeg kender. Nemlig diare, oppustet mave med stærke kramper i flere timer. Følelsen at man skal tømme tarmene hele tiden.
Det er også mærkelig, at diæten hjælper ikke på din fordøjelse. Men det er jo godt at det har hjulpet på dine smerter ved menstruation.
Hilsen stan

Gæst

Indlæg: 5
Permalink
Indlæg Re: antihistamin mod mavekramper?
den: September 11, 2012, 17:52
Citat

Hej- jeg har surfet på nettet og fundet dette:

http://translate.google.dk/translate?hl=da&langpair=en%7Cda&u=http://histamino.wordpress.com/2010/02/26/relief-from-histamine-intolerance/

Oversættelse fra engelsk er ikke helt fint men kan godt forstås. Hun nævner igen, at man kan hjælpe selv til at nedbryde histamin i fordøjelseskanalen med vitamin C,B6, Zink, Magnesium og Calcium, Kobber og Mangan. Et andet sted har jeg læst også om L-Mehionin, men tror ikke at vi kan få det i DK. måske på nettet.
Hilsen Stan

Gæst

Indlæg: 1
Permalink
Indlæg Re: antihistamin mod mavekramper?
den: October 14, 2012, 10:51
Citat

Dejligt interessant, og jeg har lige oprettet en konto på sitet her.
Jeg får svære hudproblemer, hvis jeg ikke får c-vitaminer. Har valgt at skifte kartofler ud med broccoli og rosenkål, når der skal laves mad. Og til madpakken er der røde peberfrugter, der giver fuldtrændig ro til maven. Dette sammen med histaminfattig kost fungerer rigtig godt for mig.
Der findes en side, som hedder rapsol.dk, og der kan man slå de forskellige fødevarer op og tjekke dem for c-vitamin. Det er broccoli, rosenkål og grønkål, der virker i vinterhalvåret, og det kan får i danskavlet udgave.
Om sommeren er der danske jordbær, som faktisk har flere c-vitaminer end appelsiner. Hele året er der peberfrugt og appelsiner.
Det er min erfaring, at appelsiner godt kan fungere for nogle histaminintolerante, og det kan frossen fisk også. Jeg steger og spiser fisk med stor fornøjelse, og tænker, at det er en dårlig fisk, de har frosset, hvis jeg bliver dårlig. Det ser i hvert tilfælde ud til, at de fleste fisk bliver godt frosset, inden der kommer bakterier og altså histamin. Min krop får det faktisk ret godt af et skud D-vitamin, og jeg spiser som regel fisk mindst 4 dage om ugen. Hvis jeg kan mærke et eller andet, så er det æg eller kød, men det ser ud til at kunne betale sig at prøve det for at finde ens egen individuelle grænse. Jeg gentager lige navnet på ernæringssiden: rapsol.dk.
Og så tager jeg ikke nogen form for antihistamin i hverdagen, for de bliver gemt til alle de specielle situationer, som ferie og fest. Der virker de så også.
Jeg takker lige mange gange for det videnskabelige indlæg...det vil jeg nævne for den diætist, jeg har en aftale med på Rigshospitalet 26. oktober. Jeg har selv været indlagt på hospital sidste vinter og finder der alvorligt problematisk, at man ikke engang har mand efter kostpyramiden. Der mangler simpelthen c-vitaminer. Kommenter endelig på den, hvis I får lyst. Kan godt bruge jeres mening i den forbindelse.

Camilla

Sider: [1]
Mingle Forum by cartpauj
Version: 1.0.34 ; Side indlæst på: 0.062 sekunder.