Forum

Velkommen til forum, hvor du kan fortælle om dine erfaringer og stille spørgsmål til andre brugere. Alle kan læse i forum, men du skal registreres for at skrive i forum.

Her er en kort vejledning til nye brugere. Når du registrerer dig som bruger af forum, får du tilsendt et kodeord via e-mail. Når du logger på med brugernavn og kodeord, kommer du ind på din profilside, hvor du nederst på siden har mulighed for at ændre til et selvvalgt kodeord.  Du kommer fra profilsiden videre ind på hjemmesiden ved at trykke på teksten “Histaminintolerance” øverst i venstre hjørne.

Velkommen Gæst 

Vis/Skjul header

Velkommen, gæst! For at skrive indlæg kræves det, at du bliver registreret.





Sider: [1]
Forfatter Emne: Stan´s historie
admin1
Administrator
Indlæg: 69
Permalink
Indlæg Stan´s historie
den: November 23, 2011, 23:28
Citat

Lagt på 14.05.2011 kl. 21:41

Hej Liselotte,
Jeg har været lidt fraværende, derfor svarer jeg først nu. Ja, jeg reagerer på alle slags kød. Men måske skulle jeg starte helt forfra. Så her er min story:

19.06.2008

De sidste 3 år har jeg døjet med et problem i forbindelse med indtagning af kød. Det startede med, at lige pludseligt kunne jeg ikke spise skinke. Ca. 10 timer efter at jeg har spist fik jeg kraftige kramper i den nederste del af maven. Kramperne varede i omkring 4 timer. Samtidig kunne jeg ikke tømme mine tarme, selvom jeg havde stærke udtømnings impulser. Dagen efter havde jeg diare, som varede et par dage.
Efterhånden kom der mere til. Jeg kunne ikke spise kødpålæg og røget svinekød, et par måneder senere alt oksekød, svinekød, kylling, kalkun fisk og reje.
Situation er blevet gradvis værre. Også symptomer er blevet værre. Hvis jeg ”synder” 1 dag, bliver jeg straffet 10 -12 timer senere, men det tager et par uger at rette op på forholdene i mine tarme, med diæt, naturligvis uden kød på spisesedlen. Jeg har aldrig spist så sund og grønt som i dag. Når jeg har spist vegetarmad i flere uger, kan jeg være heldig og slipper godt fra at spise et lille stykke kalvekød én gang!!! Prøver jeg igen dagen efter, kommer straffen. To uger, nogen gang længere, med kramper 10-12 timer efter måltidet.
Jeg har lavet i løbet af de 3 år mange eksperimenter. Jeg har taget tilskud af protein og naturprodukt ”Mave i form”, som har gavnlig virkning mod diare. Jeg har prøvet tilskud af mavesyre, enzymer, acidophilus og bifidus bakterier, vitaminer B, C, og kalk og magnesium. Men uden væsentlig resultat
Jeg har naturligvis kontaktet min læge, som til sidst skrev henvisning til specialafdeling på sygehuset. Men henvisning blev afvist med begrundelsen, at jeg har nok kun irritabel tyktarm.
Jeg hader denne diagnose. Det er en skraldespand for alle uafklarede diagnoser omkring tyktarmslidelser. Enhver lidelse har sin årsag. Men det kan være svært at finde den.

I dag, 19. juli 2009, kan jeg tilføje følgende. Jeg kan ikke mere synde uden at blive straffet dagen efter. Heller ikke efter en længere tid med diæt. Ofte får jeg de samme symptomer, selvom jeg ikke har spist nogle af de ovennævnte sager i lang tid. Min fordøjelse er helt smadret. Jeg er nød til at gå på toilet 7- 10 gange om dagen. Det der kommer ud er som regel små stumper fulgt af tynd afføring og luft. Kramperne følger for det meste med. Jeg er bange for at spise hvad som helst.
Mit livskvalitet er blevet total ødelagt, det er vanskeligt at komme ud af døren og det er vanskeligt at holder humøret oppe. Det er umuligt at rejse, spise på en restaurant eller med familien, gå i biografen. Det er vanskeligt at spise i det hele taget noget, fordi hvad skulle det så være?

I dag, den 19. september 2010, har jeg fået et lidt bedre overblik over min sygdom.
Jeg tror, at jeg har histamin allergi. Jeg begyndte at tage antihistamin pille Vialerg 20 min. før måltid, hver gang, jeg ville spise kød eller fisk. Jeg fik stadig diare dagen efter, men jeg slap for smerterne i maven. Det fungerede et stykke af tid, men så begyndte virkningen aftage. Så fik jeg også bivirkninger og var nød til at stoppe med Vialerg. Jeg startede med diæt igen. Men så en dag læste jeg på nettet om den nye naturmedicin mod histamin allergi, nemlig Camucin, som sælges i DK under navnet Diasin. Igen, virkningen var fantastisk, og hvis jeg ikke overdrev med at spise kød, og spiste det måske kun hver tredje dag, (husk, alle måltider tæller med, også frokoster) kunne jeg live med det Men i løbet af to måneder blev virkning svagere. I dag virker den ikke på mig.
Så jeg er ved startstregen igen, og spiser vegetarmad. Minus tomater, bønne, spinat. Ingen rødvin, kun lidt øl. Det er meget svært at finde ud af, hvilke fødevarer reagerer jeg på. På vin reagerer jeg i løbet af 2 timer, på svinekød 20 timer. Samtidig sker der ophobning af histamin i kroppen, og en tomat kan være den udløsende faktor.
Har du en god metode, hvordan man kan udelukke de enkelte ting? Jeg synes at man bliver aldrig færdig. Det som jeg kunne spise før viser sig pludseligt at være symptomfremkaldende.
Jeg håber at mit brev hjælper andre og at der kommer mange svar.
Hilsen stan

admin1
Administrator
Indlæg: 69
Permalink
Indlæg Re: Stan´s historie
den: November 23, 2011, 23:28
Citat

Lagt på 15.05.2011 kl. 12:13 | Som svar på stan.

Hej
Jeg har også lige fået diagnosen, irritabel tyktarm. Koloskopi undersøgelsen viste igen ingen tegn på sygdom, så over i “skraldespanden” med mit problem. Da jeg over for min praktiserende læge nævnte Histamin intolerance blev han meget nedværdigende og sagde at det er vel noget du har læst i Hus & Have hvor man kan helbredes for alt muligt. Ifølge ham kan han som læge ikke stå indenfor sådan noget uden at blive dømt for kvaksalveri – Så er man ligesom færdig med at diskutere den sag med lægen…..
Jeg lider af hård mave med mange toiletbesøg om dagen, med fornemmelsen af ikke at blive tømt og dertil hørende kramper. Har prøvet at leve efter forskriften her på siden, som også har taget nogle af mine symptomer, såsom den ufattelige træthed og influenza symptomer, men altså ikke fordøjelsesproblemet. Når jeg læser Stan’s sygdomsforløb kan det stadig være mange ting jeg gør forkert. Det er uoverskueligt og må indrømme jeg ikke ved hvor jeg skal starte. Hvor går man hen for at få hjælp? Som skrevet kan jeg ikke få hjælp af min læge, ikke engang nogle henvisninger.
Har set en annonce, fra et firma der hedder ImuPro Danmark hvor man via en blodprøve kan blive testet for op til 272 fødevare. Er der nogen der kender til sådan en test? Deres hjemmeside findes på http://www.imupro.dk

Hilsen
Connie

admin1
Administrator
Indlæg: 69
Permalink
Indlæg Re: Stan´s historie
den: November 23, 2011, 23:29
Citat

Lagt på 15.05.2011 kl. 16:55 | Som svar på stan.

Hej Stan

I foråret 2010 var der omtale af kødallergi i medierne. Det har gennem årene været en sjælden allergi, men på det svenske Södersjukhuset havde man pludselig diagnostiseret 3 patienter indenfor ½ år. Jeg har googlet følgende links herom:

Den svenske pressemeddelelse:
http://www.sodersjukhuset.se/sv/Om-SOS/Pressrum/Pressmeddelanden/2010/Tre-konstaterade-fall-av-kottallergi-pa-Sodersjukhuset/

Danske artikler i perioden herefter:
http://www.bt.dk/sygdomme/koedallergi-brudt-ud
http://ekstrabladet.dk/kup/fodevarer/article1326257.ece
http://www.dr.dk/P3/P3Nyheder/2010/04/14/125748.htm

Jeg tror at de fleste af os både har intolerance overfor histamin og en eller flere andre allergier/intolerancer. Det kan være derfor, at det er så pokkers svært at afkode hvad man kan spise og hvad man skal undgå.

Jeg har ikke selv prøvet immuntests eller lign, men har istedet en konstant opmærksomhed på om der pludselig optræder symptomer (det kan variere imellem rødme og varme i ansigtet, hovedpine, rumlen i maven og diarre, osv) og prøver så at finde tilbage til hvad jeg har spist af fødevarer. Denne udelukkelsesmetode kræver at jeg i forvejen holder en rimelig stram diæt hvor jeg kender alle ingredienser i maden, dvs ingen færdigretter, købekager, slik osv.

Men alligevel kan der stadig være variation i hvornår jeg kan tåle de forskellige fødevarer. Jeg har selv fået birkepollenallergi indenfor de sidste par år (min første “ægte allergi” efter 18 år med fødevareintolerance) og det bevirker at jeg i øjeblikket i pollensæsonen reagerer kraftigere på nogle af de histaminholdige fødevarer som jeg ellers godt kan spise i moderate mængder i hverdagen. Så det kan også være et spørgsmål om ophobning af histamin i kroppen af forskellige årsager.

Hilsen Liselotte

admin1
Administrator
Indlæg: 69
Permalink
Indlæg Re: Stan´s historie
den: November 23, 2011, 23:29
Citat

Lagt på 16.05.2011 kl. 21:48

Hej Liselotte,

For ca. 4 måneder siden har jeg konsulteret speciallæge Anne Buus ved Allergi- og Lungeklinikken i Århus. Jeg fik lavet priktester som omfattede mange ting og også svinekød, oksekød og fisk. De viste sig at være negative, men det har vi faktisk næsten regnet med. Priktester kan ikke afsløre histaminintolerance. Efter en lang samtale med lægen foreslog hun, at jeg skulle tage mindst 2- 3 piller Daosin om dagen uanset, hvad jeg spiste, og samtidig at skrive ned alt, hvad jeg spiste i løbet af dagen. Det gik godt i ca. 30 dage. Jeg kan ikke finde forklaring på, hvorfor fungerer Daosin kun kortvarigt, men man kan læse flere lignede meldinger på de Tyske forum om Daosin og histaminintolerance. I dag kan jeg se at det kun er diæt der hjælper. Jeg har læst de svenske sider som du henviser til, Liselotte. Man kan ikke skrive til dem, de siger at man skal kontakte sin egen læge…, som Connie har prøvet…
Vi- Dr. Anne Buus og mig, har en mistanke om, at der kan være flere årsager til, at jeg kan næsten ikke spise noget som helst, og histaminintolerance er kun den ene af dem.
Til Connie viljeg sige- har du prøvet at tage Husk 2-3 gange om dagen, det kan faktisk have en gavnlig virkning i dit tilfælde

admin1
Administrator
Indlæg: 69
Permalink
Indlæg Re: Stan´s historie
den: November 23, 2011, 23:30
Citat

Lagt på 17.05.2011 kl. 18:12 | Som svar på stan.

Hej Stan
Tak for dit forslag med Husk. Jeg eksperimentere for øjeblikket med en kombination af Husk og Movicol – det er med at finde den rette dosis. Havde selvfølgelig håbet at med Histamin fattig kost ville fordøjelsen komme på rette køl af sig selv.
Prøvede lørdag og søndag at tage japansk pebermynteolie, da jeg har hørt det skulle være godt for tarmfunktionen. Men mandag havde jeg det rigtig dårlig med alle symptomerne. Nu skal siges at jeg også i weekenden har spist nogle “Werthers Original” samt en købe kage + rabarberkompot og en fersken. Alt sammen ting jeg ikke har spist i min “kur” – dumt at spise så mange nye ting, nu ved jeg jo ikke hvad der har givet mig symptomerne. Nå, af skade bliver man klog.
Er der nogen der har erfaring med pebermynteolie og histamin?

Hilsen
Connie

Sider: [1]
Mingle Forum by cartpauj
Version: 1.0.34 ; Side indlæst på: 0.038 sekunder.