Forum

Velkommen til forum, hvor du kan fortælle om dine erfaringer og stille spørgsmål til andre brugere. Alle kan læse i forum, men du skal registreres for at skrive i forum.

Her er en kort vejledning til nye brugere. Når du registrerer dig som bruger af forum, får du tilsendt et kodeord via e-mail. Når du logger på med brugernavn og kodeord, kommer du ind på din profilside, hvor du nederst på siden har mulighed for at ændre til et selvvalgt kodeord.  Du kommer fra profilsiden videre ind på hjemmesiden ved at trykke på teksten “Histaminintolerance” øverst i venstre hjørne.

Velkommen Gæst 

Vis/Skjul header

Velkommen, gæst! For at skrive indlæg kræves det, at du bliver registreret.

Sider: [1]
Forfatter Emne: fødevareintolerance?
Gæst

Indlæg: 3
Permalink
Indlæg fødevareintolerance?
den: August 8, 2012, 10:33
Citat

Hej alle 😎

Jeg er ny her og ved ikke om det er det jeg fejler, men jeg har mistanke. Efter en udenlandstur, hvor jeg fik en maveinfektion, har jeg haft problemer med maven. Fik lavet en gastroskopi kiggert undersøgelse, der fandt man en spiserørsbrok og lidt mavekartar. Coloskopi viste udposninger på tarmen, brugte så husk i en måned. Et par måneder senere gik det helt galt, jeg fik hele munden fuld af blister, kæmpe store kratere, som min halslæge sagde og så blev jeg indlagt, da munden var næsten lukket og jeg kunne kun få mad via et sugerør. Blodprøver gav ingen forklaring og pensilin og virusmidler virkede ikke, så jeg fik en prednisolon kur 5 dage, det fik blisterne til at hele og jeg blev udskrevet med Locoid 0,1% kutanopløsning til at pensle med (indeholder også cortison). Jeg har nu haft blitser i over et år og været indlagt flere gange og ambulant, har fået en kapsel undersøgelse af tyndtarmen og en MR scanning for at udelukke
Morbus Crohn. Det havde jeg heldigvis ikke.
For 3 uger siden begyndte jeg at lede på nettet for at finde hvad årsagen til at jeg fik disse store blister i munden hele tiden. jeg fandt en side hvor der stod at der typisk var tale om: Gammel stærk ost, chokolade, nødder, tomater, Diverse frugter.
Disse ting spiste jeg jo næsten altid, så jeg stoppede omgående og 2 dage senere fik jeg ikke flere nye blister. Det var en lettelse at få en mund man ikke skulle pensle gugle og rense 3-5 gange dagligt. Men maven begyndte igen at røre mere på sig med kraftige mavekramper. Så der må jo være andet maven er overfølsom for, jeg har så fundet ImuPro`s hjemmeside, hvor man kan få lavet en test af, hvad man er overfølsom for.
Er der nogen af jer der har prøvet det? man skal sende blodprøver til et laboratorium i Tyskland. Så fandt jeg jo også lige den her side og måske er der andre, der har lignende problemer, så kan vi måske hjælpe hinanden. Der er også oprettet en hjemmeside på Facebook, men kunne ikke lige finde ud af, at tilmelde mig gruppen, hvordan meller man sig til der?
hilsen Connie

admin1
Administrator
Indlæg: 69
Permalink
Indlæg Re: fødevareintolerance?
den: August 8, 2012, 19:11
Citat

Hej Connie
Ved tilmelding til Facebook gruppen skal man afvente en formel godkendelse før end man er optaget i gruppen og kan skrive. (Det er for at undgå spam). Der kan i nogle tilfælde gå en dag eller to før end jeg får set anmodningen og godkendt den. Men jeg har lige tjekket det og du er nu også med i Facebookgruppen.
Hilsen Liselotte

Gæst

Indlæg: 5
Permalink
Indlæg Re: fødevareintolerance?
den: August 27, 2012, 00:01
Citat

Hej ConnieN, før du betaler mange penge for tester for intolerance, prøv lige at besøge disse sider:
http://www.kyberg-vital.de/histamingehalt-in-lebensmitteln.html
og : http://www.kyberg-vital.de/test-histaminintoleranz-laktoseintoleranz.html
Det kan give fingerpeg om du reagerer på nogle af de fødevarer og hvor kraftig
Hilsen Stan

Gæst

Indlæg: 3
Permalink
Indlæg Re: fødevareintolerance?
den: August 29, 2012, 17:26
Citat

Hej Stan
Jeg har været inde og læse en masse på det link du skrev,
Så har jeg fået svar på den prøve jeg sendte til Tyskland. Jeg havde en
reaktion på over 50 ug/ml for Kiwi, det må jeg så ikke spise de næste 12
mdr. så har jeg en reaktion på over 20 ug/ml på hønseæg, mælk og surmælk
produkter fra ko. det må jeg så ikke spise de næste 6 mdr. Ligeledes over
12,5 ug/ml for løg, sennepsfrø og ost, skal undgåes de næste 2 mdr. Jeg skal
så spise en 5 dages rotations kost, for ikke at få en ny intolerance på de
fødevarer jeg sætter i stedet. jeg har fået en meget detaljeret beskrivelse
af kostplan og så hvordan jeg langsomt genindfører fødevarerne igen når
maven har fået ro og er kommet i balance.
Her ved jeg jo så, hvad jeg reagerer kraftigst på. Min mave blev ødelagt af en infektionssygdom, da jeg var på ferie i udlandet. Som du sikkert har læst i mit brev, så kunne man i sygehusvæsenet ikke finde nogen årsag og så blev jeg opgivet. Men jeg havde jo stadig allergi lignende symtoner, men det kom ikke straks efter jeg havde indtaget noget, så jeg kunne ikke finde ud af, hvad jeg ikke måtte spise. Mener du at noget af det de anbefaler på http://www.kyberg kan være med til at jeg hurtigere får bugt med intolerancen?
Jeg lever sundt, spiser vitaminer og mineraler, går en tur hver dag, ryger og drikker ikke, dyrker yoga og er en glad og positiv dame på 70 år. jeg har tænkt på om mælkesyretabletter ville styrke mit imuforsvar, det anbefalede de i Helsekostforretningen. Men er det en god ide når jeg er overfølsom for mælk?
Håber du stadig har det godt, som du skrev i dit sidste indlæg.
Hilsen ConnieN

Sider: [1]
Mingle Forum by cartpauj
Version: 1.0.34 ; Side indlæst på: 0.026 sekunder.