Forum

Velkommen til forum, hvor du kan fortælle om dine erfaringer og stille spørgsmål til andre brugere. Alle kan læse i forum, men du skal registreres for at skrive i forum.

Her er en kort vejledning til nye brugere. Når du registrerer dig som bruger af forum, får du tilsendt et kodeord via e-mail. Når du logger på med brugernavn og kodeord, kommer du ind på din profilside, hvor du nederst på siden har mulighed for at ændre til et selvvalgt kodeord.  Du kommer fra profilsiden videre ind på hjemmesiden ved at trykke på teksten “Histaminintolerance” øverst i venstre hjørne.

Velkommen Gæst 

Vis/Skjul header

Velkommen, gæst! For at skrive indlæg kræves det, at du bliver registreret.





Sider: [1]
Forfatter Emne: Jul
Gæst

Indlæg: 7
Permalink
Indlæg Jul
den: December 21, 2011, 23:56
Citat

Så er det næsten jul, og derfor et aktuelt spørgsmål: Hvor og hvordan finder man en and, der kan tolereres af histamin intolerante? Jeg overvejer en frossen af slagsen, da de forhåbentlig er frosset ned umiddelbart efter slagtningen. Men det er en grå zone, hvor ikke engang produktionsdatoer altid fremgår, og ænderne må sælges flere år efter pakning.
Jeg bor i København, og håber nogen af jer har et bud på en slagter ell. supermarked, der forhandler en "sikker and".

admin1
Administrator
Indlæg: 69
Permalink
Indlæg Re: Jul
den: December 22, 2011, 14:37
Citat

Hej Bibs
Hmm.. det er et godt spørgsmål, som jeg faktisk ikke selv havde overvejet. Jeg tror at det er afhængigt af hvor kraftig din histaminintolerance er og hvor kraftigt du reagerer på kød. Reagerer du på kylling?
Hvis du vælger en frossen and og med en produktionsdato som er rimelig ny, så har du taget nogle gode forholdsregler. Jeg har desværre ikke specifikke produkter eller forhandlere som jeg kan anbefale.
Herudover skal du være opmærksom på optøningen, anden skal selvfølgelig nå at tø inden den skal i ovnen, men den må heller ikke ligge til optøning i længere tid end nødvendigt, da der så går en modningsproces igang i kødet ,som formodentligt også medfører mere histamin i kødet. Jeg kan huske et gammelt husråd om at anden skal tø over flere dage for at få en god smag, det må du ihvertfald ikke gøre, det er formodentligt dannelse af biogene aminer som giver "den gode smag" 😕
Jeg tager anden ud af fryseren aftenen før, det plejer at fungere fint. Du skal også være opmærksom på hvad du bruger af krydderier og fyld i anden. Vores and får kun salt og lidt peber, men jeg har selvfølgelig også salicylsyreintolerance oveni, som udelukker en masse krydderier og frugt.
Hilsen Liselotte

Gæst

Indlæg: 7
Permalink
Indlæg Re: Jul
den: December 22, 2011, 18:32
Citat

Ja, jeg reagerer på kød, hvis det ikke er helt frisk. Oksekød er derfor udelukket, jeg spiser kun små mængder gris, og jeg er for nylig blevet meget syg af rådyr, der endda var slagtet samme dag. Mon andre deler den erfaring?
Kylling, kalkun, and og lam er det, jeg tåler. Jeg mangler stadig at finde en leverandør af frisk kalkun (københavnsområdet). Måske nogen kan hjælpe her?
Frisk kanin burde også være tåleligt, men er ikke let at komme i nærheden af.

Jeg fandt ud af, at ænder, der er mærket "Dansk And" (fra blandt COOP), altid er forsynet med en pakkedato. Ophavsmanden til mærkningsordningen har desuden forsikret mig om, at de pakker anden få timer efter, den er slagtet.
Derudover har jeg googlet mig frem til, at en hurtig optøning af frostvarer i mikroovn eller varmt vand er den bedste måde at undgå dannelsen af histamin. Man skal ca. bruge 3-5 timer til optøning af en and. Metoden gælder også for andre frostvarer.
....Så blev man det klogere.

Gæst

Indlæg: 7
Permalink
Indlæg Re: Jul
den: December 22, 2011, 18:34
Citat

Jeg skal lige tilføje, at det er den frosne and fra "Dansk And" man skal gå efter, da den ikke blot pakkes, men også fryses kort efter slagtningen. Man kan både få dem økologiske og ikke-økologisk fritgående.

Sider: [1]
Mingle Forum by cartpauj
Version: 1.0.34 ; Side indlæst på: 0.066 sekunder.