Tilsætningsstoffer
Der er en række konserveringsstoffer, farvestoffer, smagsforstærkere, stabilisatorer mm som bør undgås af histamin intolerante. Stofferne er oplistet i nedenstående tabeller, ønsker du mere information om det enkelte tilsætningsstof kan du få det på www.e-numre.dk som både beskriver tilsætningsstoffernes brug samt hvilke overfølsomhedsreaktioner der forekommer.
Farvestoffer som bør undgås af histaminintolerante
| E – nummer |
Betegnelse |
| E 102 |
Tartrazin |
| E 122 |
Azorubin |
| E 123 |
Amaranth |
| E 127 |
Erythrosin |
Konserveringsstoffer som bør undgås af histamin intolerante
| E – nummer |
Betegnelse |
| E 210 |
Benzosyre |
| E 211 |
Natriumbenzoat |
| E 212 |
Kaliumbenzoat |
| E 214 |
Ethyl-p hydroxybenzoat (ethylparaben) |
| E215 |
Ethyl-p-hydroxybenzoat, natriumsalt |
| E 218 |
Methyl-p-hydroxybenzoat (methylparaben) |
| E 219 |
Methyl –p-hydroxybenzoat, natriumsalt |
| E 220 |
Svovldioxid |
| E221 |
Natriumsulfit |
| E 222 |
Natriumhydrogensulfit |
| E 224 |
Kaliumdisulfit |
| E226 |
Calciumsulfit |
| E 227 |
Calciumhydrogensulfit |
| E 228 |
Kaliumhydrogensulfit |
| E 234 |
Nisin |
| E 235 |
Natamycin |
| E 239 |
Hexamethylentetramin |
| E 249 |
Kaliumnitrit |
| E 250 |
Natriumnitrit |
| E 250 |
Natriumnitrat |
| E 252 |
Kaliumnitrat |
| E 280 |
Propionsyre |
| E 281 |
Natrium propionat |
| E 282 |
Kalciumpropionat |
| E 283 |
Kaliumpropionat |
Antioxidanter som bør undgås af histamin intolerante
| E nummer |
Betegnelse |
| E 320 |
Buthylhydroxyanisol (BHA) |
| E 321 |
Buthykhydroxyanisol (BHT) |
| E 338 |
Orthofosforsyre, Fosfat |
| E 339 |
Natriumorthofosforsyre |
| E 340 |
Kaliumorthofosforsyre |
| E 341 |
Calciumorthofosforsyre |
Smagsforstærkere som bør undgås af histaminintolerante
| E nummer |
Betegnelse |
| E 620 |
Glutaminsyre, Glutamat |
| E 621 |
Natriumglutamat |
| E 622 |
Kaliumglutamat |
| E 623 |
Kalciumglutamat |
| E 624 |
Ammoniumglutamat |
| E 625 |
Magnesiumglutamat |
Sødemidler som bør undgås af histamin intolerante
| E nummer |
Betegnelse |
| E 951 |
Aspartam |
| E 952 |
Cyclamat |
| E 953 |
Isomalt |
| E 954 |
Saccharin |
| E 1103 |
Invertase |
| E 1105 |
Lysozym |