Laktoseintolerance

Kilde: food-intolerance-network.com

Laktoseintolerance (LI) også kendt som laktasemangel  er den manglende evne i kroppen til at fordøje laktose, også kaldet mælkesukker (et disaccharid).

Laktose er til stede i næsten alle mælkeprodukter og  fordøjes normalt i tyndtarmen ved hjælp af et enzym kaldet laktase, som opdeler disaccharidet i to monosaccharider (simple sukkerarter).

Personer, der lider af laktoseintolerance mangler dette enzym. Det betyder, at laktose ikke  bliver opdelt i tyndtarmen og som en konsekvens heraf når videre til tyktarmen. Her er der bakterier, der nedbryder laktose, og dette fører til produktion af forskellige gasser. Disse gasser fører blandt andet til de typiske symptomer på laktoseintolerance.
Symptomer på laktoseintolerance  omfatter:
• Kvalme
• Løbende diarré
• Koldsved
• Oppustet mave (abdomen)
• Mavesmerter

Mange tilfælde af laktoseintolerance ses samtidig med fruktoseintolerance.

Oversat fra artikel på Food Intolerance Network: http://www.food-intolerance-network.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *