Forum

Velkommen til forum, hvor du kan fortælle om dine erfaringer og stille spørgsmål til andre brugere. Alle kan læse i forum, men du skal registreres for at skrive i forum.

Her er en kort vejledning til nye brugere. Når du registrerer dig som bruger af forum, får du tilsendt et kodeord via e-mail. Når du logger på med brugernavn og kodeord, kommer du ind på din profilside, hvor du nederst på siden har mulighed for at ændre til et selvvalgt kodeord.  Du kommer fra profilsiden videre ind på hjemmesiden ved at trykke på teksten “Histaminintolerance” øverst i venstre hjørne.

Velkommen Gæst 

Vis/Skjul header

Velkommen, gæst! For at skrive indlæg kræves det, at du bliver registreret.





Sider: [1]
Forfatter Emne: Liselottes historie
admin1
Administrator
Indlæg: 69
Permalink
Indlæg Liselottes historie
den: November 23, 2011, 18:28
Citat

Jeg fik mine første allergiske symptomer for 18 år siden. Over en periode på fire måneder fik jeg astma, anfald af migræne samt daglige problemer med tilstoppet næse og periodevis rødmen i ansigtet. Jeg er uddannet dyrlæge, så min første tanke var at jeg havde fået allergi overfor dyrehår. Hos en allergilæge blev jeg blev testet for de almindeligste allergener, men alle var negative. Lægen var også interesseret i forskellige former for intolerancer, så jeg blev testet med en blindtest og det viste sig at jeg reagerede på tilsætningsstoffet benzoesyre samt det naturlige stof salicylsyre i kosten. Samtidig fik jeg at vide at jeg skulle undgå smertestillende medicin som acetylsalicylsyre (albyl, kodimagnyl m.fl.)

Jeg fik anbefalet en diæt med et lavt indhold af salicylsyre og det hjalp en hel del på mine symptomer. Jeg har dog stadig astma og tendens til næsepolypper, hvilket er en del af billedet ved overfølsomhed overfor acetylsalicylsyre (Samters triade).

I en årrække klarede jeg mig fint med denne diæt, men så begyndte jeg at reagere på nogle af de fødevarer som er OK med hensyn til et lavt indhold af salicylsyre. Symptomerne var anderledes, det var hovedsageligt maveproblemer (rumlen, smerter, diarre), almen utilpashed, svimmelhed samt kraftig rødmen i ansigtet. Da jeg allerede var på én diæt, var jeg opmærksom på at symptomerne formodentligt kom fra min kost, og jeg brugte udelukkelsesmetoden for at afklare hvilke fødevarer der gav symptomerne. Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg skulle passe på med rugbrød og gærholdigt brød, og senere hen begyndte jeg at reagere på chokolade, spegepølse, bananer, tun, te mm. De kunne enten give maveproblemer eller en senreaktion med influenzalignende symptomer (dagen efter indtagelse)

Frustreret brugte jeg en del tid på nettet på forskellige udenlandske netgrupper og faldt en dag over en debat, hvor chokolade og histaminintolerance blev kædet sammen. Pludselig kunne jeg lægge to og to sammen, jeg fandt lister over histaminrige fødevarer og kom frem til at jeg udover salicylsyreintolerance også har udviklet en histaminintolerance.

I dag holder jeg en kombineret diæt, der er en hel del fødevarer som jeg har givet afkald på, til gengæld kan jeg holde både mavesymptomer og næsepolypper i skak, så jeg er gennemgående raskere end jeg har været i mange år.

Jeg har altid antihistaminer på mig, så hvis jeg er i tvivl om en fødevare tager jeg antihistamin, de kan ikke fjerne alle symptomer, men tager de værste.

Jeg har prøvet Daosin et par gange, men med blandede resultater (diarre kan undgås, men jeg får stadig maverumlen samt influenzalignende symptomer dagen efter).

Hilsen Liselotte

Sider: [1]
Mingle Forum by cartpauj
Version: 1.0.34 ; Side indlæst på: 0.023 sekunder.