Forum

Velkommen til forum, hvor du kan fortælle om dine erfaringer og stille spørgsmål til andre brugere. Alle kan læse i forum, men du skal registreres for at skrive i forum.

Her er en kort vejledning til nye brugere. Når du registrerer dig som bruger af forum, får du tilsendt et kodeord via e-mail. Når du logger på med brugernavn og kodeord, kommer du ind på din profilside, hvor du nederst på siden har mulighed for at ændre til et selvvalgt kodeord.  Du kommer fra profilsiden videre ind på hjemmesiden ved at trykke på teksten “Histaminintolerance” øverst i venstre hjørne.

Velkommen Gæst 

Vis/Skjul header

Velkommen, gæst! For at skrive indlæg kræves det, at du bliver registreret.





Sider: [1]
Forfatter Emne: Rismælk og kål
admin1
Administrator
Indlæg: 69
Permalink
Indlæg Rismælk og kål
den: February 11, 2012, 18:07
Citat

Hej Liselotte,
Ved du tilfældigvis om rismælk indeholder histaminer? Jeg har erstattet mælk i kaffen med rismælk fordi jeg er mælkeallergiker, men det er måske ikke så smart hvis der til gengæld er histaminer i. Jeg spiser en del kål (blomkål, brocolli, rødkål, hvidkål og rosenkål) – fordi de ikke står som histaminrige, – går ud fra at det er noget andet end regulært “surkål”?
Hilsen fra Suss

admin1
Administrator
Indlæg: 69
Permalink
Indlæg Re: Rismælk og kål
den: February 11, 2012, 18:08
Citat

Hej Suss.
http://www.foodcomp.dk har DTU fødevareinstituttet en database som rummer over 1000 fødevarer og deres indhold af næringsstoffer. Man kan ikke søge på histamin, men på histidin som er den aminosyre der omdannes til histamin når fødevaren fermenteres eller ældes. Men det er ikke ligegyldigt hvilken fødevare histidinet findes i. I kød og andre letfæordærvelige varer vil der hurtigt ske en omsætning, mens der i tørre produkter som mel og ris kun sker en meget langtsom omdannelse til histamin. Der er histidin i både ris og rismel, men da det er tørre produkter vil det ikke omdannes til histamin. Rismælk kan jeg ikke finde i databasen, men spørgsmålet er om det ved at være en fugtig fødevare lettere angribes af bakterier, fordærves og herved indeholder histamin. Hvis det er et produkt med en kort holdbarhed efter åbning, så bør du kun bruge det så friskt som muligt.

Med hensyn til surkål, så svarer det til det tyske sauerkraut, en ret hvor kålen fermenteres over en periode. Almindelig frisk kål indeholder kun lidt histidin og derfor heller ikke histamin.

Hilsen Liselotte

Gæst

Indlæg: 2
Permalink
Indlæg Spørgsmål
den: September 18, 2013, 10:08
Citat

Hej Liselotte.
Jeg er i tvivl om følgende ting evt. kan påvirke min histaminintolerance - håber du kan hjælpe:

1. Kodipar (smertestillende piller)
2. Is/ispinde
3. Whisky og rom
4. Mayonnaise
5. Remoulade
6. Havarti ost
7. Brie
8. En paneret rødspættefilet
9. Sodavand generelt
10. Marmelade - er der slet ingen bær man må spise?

Ved godt det er en lang liste. Men håber du måske har erfaring med noget af det og derfor kan hjælpe.

MVH Annette U.

Sider: [1]
Mingle Forum by cartpauj
Version: 1.0.34 ; Side indlæst på: 0.012 sekunder.