Forum

Velkommen til forum, hvor du kan fortælle om dine erfaringer og stille spørgsmål til andre brugere. Alle kan læse i forum, men du skal registreres for at skrive i forum.

Her er en kort vejledning til nye brugere. Når du registrerer dig som bruger af forum, får du tilsendt et kodeord via e-mail. Når du logger på med brugernavn og kodeord, kommer du ind på din profilside, hvor du nederst på siden har mulighed for at ændre til et selvvalgt kodeord.  Du kommer fra profilsiden videre ind på hjemmesiden ved at trykke på teksten “Histaminintolerance” øverst i venstre hjørne.

Velkommen Gæst 

Vis/Skjul header

Velkommen, gæst! For at skrive indlæg kræves det, at du bliver registreret.





Sider: [1]
Forfatter Emne: fortvivlet
Gæst

Indlæg: 3
Permalink
Indlæg fortvivlet
den: February 1, 2012, 22:49
Citat

Hej
Jeg er faldet over denne hjemmeside, og er alvorlig bange for det er histamin intolerance jeg lider af. Jeg har længe godt været klar over jeg ikke kunne tåle rødvin ,da jeg blir meget træt, men reagere meget forskellig på forskellige typer. så prøver af og til . jeg har også længe af og til haft skiftende diarre og tynd mave og en del luft i maven . har også af og til ondt i maven . nogen gange får jeg flimmeren for øjnene , og let hovedpine bagefter, lægen siger det er en art migræne. lider af og til af meget kløe især på benene. min psyke svinger også af og til. Men for en uge siden havde jeg 2 morgener i træk væske i øjenkrogen og i poser under øjnene og en del væske i benene. jeg tog til lægen og vi blev enige om det var fordi jeg i en lang periode havde drukket stærk lakridsrodsthe. Flere af mine blodprøver var ikke ok , bl.a levertal, vævstal, blodprocent og mit blodtryk var lidt for højt. jeg holdt med theen og mine tal er på vej til normal, jeg var inde at få en ultralyd scanning af min lever, den var ok. min læge hørte også en mislyd ved mit hjerte så det skal jeg ha scannet d. 9/2 .
I lørdags fik vi mørbrad i champigonsovs og rødvin til , jeg drak 1 glas, vi var ikke engang færdig med at spise , da jeg blev enorm træt , det føltes som om jeg havde fået noget bedøvende, jeg var nød til at gå ind og lægge mig og det endte med at jeg sov resten af aftenen, det var ret træls da det skulle ha været en hyggelig aften. Jeg har også tit siddet og sovet både når vi har haft gæster el været i byen, det er ret pinligt. Kan man stadig ikke få det undersøgt hos lægen ? jeg kan næsten ikke overskue det, mit humør er helt nede, for jeg ved næsten ikke hvad jeg skal spise, alt det jeg plejer må jeg ikke få. Er der ikke nogen af jer der vil prøve at skrive hvad I spiser i løbet af en dag? jeg syntes især frokosten er svær, vi har madordning i den børnehave hvor jeg arbejder , hor vi tit får pålæg som leverposteg , øko kyllingepølse, makrel i tomat, æg ,rejer, avokado, banan, ost, hamburgryg mm.
men intet af det må jeg få, jeg har forsøgt at bage uden gær , men det er ikke så spændende , men det kan jeg leve med ,men hvad skal man spise til? plejer også tit at spise æg til morgenmad for at få noget protein, e.l smootie af banan, ananas og jordbær. jeg har en holdning om at jeg helst ikke vil spise for mange mælke produkter, spiser dog lidt skyr og flødeost. jeg har prøvet at kikke på de forbudte lister , men syntes det er griber meget om sig det man ikke må få. hilsen Lene 48 år

admin1
Administrator
Indlæg: 69
Permalink
Indlæg Re: fortvivlet
den: February 2, 2012, 10:29
Citat

Hej Lene
Dine mange forskellige symptomer (træthed, diarre, luft i maven, migræne, kløe osv) kunne godt tyde på histaminintolerance, specielt når du kan se en tydelig sammenhæng med rødvin. Lakrids kan give forhøjet blodtryk til alle, men lakrids frigør også histamin i kroppen samt indeholder store mængder salicylsyre så hvis du skulle være intolerant overfor histamin eller salicylsyre, vil du også reagere på lakrids. Hvis jeg spiser 1 - 2 stykker lakrids, vil jeg næste dag have poser under øjnene samt hævede og ømme fingre og fødder, og de samme symptomer får jeg ved pebermyntebolsjer. (Der er meget salicylsyre i mynte og pebermynte)

Jeg kan godt forstå din frustration over diæten fordi man tager en masse populære fødevarer ud af sin kost, men husk at det kun er en periode på 3 - 4 uger, du kan formodentligt genindføre mange af dem igen i testperioden bagefter.

Jeg vil gerne give nogle eksempler på hvad min daglige kost består af idag.

Morgenmad: Oftest: Havregryn med mælk eller A38. I nogle perioder varierer jeg med cornflakes, special K eller rice crispies, men hvis jeg spiser for meget af dem får jeg symptomer fra maven, så det er i begrænsede mængder.

Frokost: Jeg har gode erfaringer med købt fuldkornssandwichbrød fremfor rugbrød, igen i begrænsede mængder dvs. 1 - 1½ skive. Hertil kogt skinke, hamburgerryg, evt. en rest kød fra gårsdagens aftensmåltid, agurk, salat med ærter og majs, flødeost eller mild ost.

Mellemmåltider: På grund af salicylsyreintolerance spiser jeg ikke frugt, men der er sikkert en del frugt uden histamin som du kan spise. Ellers er et stykke brød med mild ost, knækbrød, riskager eller A38 med havregryn godt til at stille den lille sult.

Aftensmad: Jeg kan spise alle former for kød, det skal bare være friskt (tjek at det ikke er tæt på udløbsdato) og ikke marineret, røget eller forkrydret.
Tilbehør: de fleste former for grøntsager, ris, pasta eller kartofler.
Jeg kan godt tåle lidt tomat i aftensmaden, så der kommer ½ dåse flåede tomater i kødsovs, lasagne eller på en hjemmelavet pizza. Ligeledes er mozarellaost en forholdsvis frisk ost og god i madlavningen og på pizza.
Krydderier: salt, små mængder peber, basilikum, oregano og andre krydderurter.

Snacks: kartoffelchips med salt, saltstænger, Werters Echte bolsjer, hjemmelavede småkager.

Som du kan se på listen spiser jeg både købt brød og også lidt tomat i aftensmaden. Man finder efterhånden sit individuelle niveau for hvad man kan spise uden at få symptomer. Det bliver i høj grad et spørgsmål om at lytte til sin krop og lære dens reaktionsmønster at kende. Du skal også huske at det er et spørgsmål om ophobning fra forskellige fødevarer, så når du udelukker de mest histaminrige som rødvin, lagret ost mm, kan det være at du kan tåle hovedparten af de øvrige histaminholdige fødevarer (i begrænsede mængder).

Men under alle omstændigheder er det en god ide at prøve den histaminfattige diæt i en periode, så vil du også se om du kommer af med symptomerne og får mere overskud i hverdagen.
For mit eget vedkommende savner jeg selvfølgelig de fødevarer som jeg har givet afkald på (specielt i sociale sammenhænge), men jeg er tilgengæld så glad for at være sluppet for migræne, periodevis diarre, konstant træthed osv, så det er afsavnet værd.
Hilsen Liselotte

Gæst

Indlæg: 3
Permalink
Indlæg Re: fortvivlet
den: February 5, 2012, 12:30
Citat

Hej Liselotte
Tak for svaret, jeg må prøve en histaminfattig diæt på 3-4 uger, men jeg har kikket på de forskellige lister, der er nogen ting jeg er i tvivl om , fordi på nogen lister står der nogen ting og andre noget andet . f.eks stod der et sted at man må spise pære og under biogene aminer at man ikke må spise pære. og nogen steder at det er ok at spise hytteost , og et andet sted at man ikke må spise hytteret.et sted stod der grahamsbrød og et andet at man ikke må spise grahamsmel.
de ting jeg er i tvivl om i de 3-4 uger er :
må man spise hjemmebagt gærbrød bagt med 7 g økogær til 1 kg mel
hvilket mel må man spise?
må man spise tørre bønner, tørret frugt , mandler, pasteuriseret æggeblommer?
må man godt spise en mild 30 % ost ?
må man spise skyr ?
må man spise andre bær end jordbær
Kan er vega test teste for denne intolerance? jeg har hørt om nogen som er kommet af med sin allergi ved både zoneterapi og akkupunktur, har du hørt om det ? har også læst at amalgam kan have indflydelse, kan det mon hjælpe at få fjernet sine plumber ?
hilsen Lene

admin1
Administrator
Indlæg: 69
Permalink
Indlæg Re: fortvivlet
den: February 6, 2012, 20:28
Citat

Hej Lene

Du har ret i at der er forskelle på listerne, og det skyldes at de stammer fra forskellige kilder. Listerne "Detaljeret oversigt - histaminrige fødevarer" og "Detaljeret oversigt histaminfattige fødevarer" stammer oprindelig fra Rigshospitalet allergiafdeling. De øvrige lister stammer fra engelske og tyske hjemmesider om histaminintolerance. Jeg har taget alle listerne med, selv om der er uoverenstemmelser mellem dem. Jeg kan ikke selv afgøre hvilke der er mest korrekte da uoverenstemmelserne drejer sig om fødevarer med relativt lavt indhold af histamin, og derfor giver reaktioner for nogle, men ikke for andre.

Det vigtigste er at du undgår de fødevarer som står på "enkel oversigt" her er indholdet ret højt af histamin.

Med hensyn til gær så er det forskelligt om man reagerer på det, jeg selv har kunnet nøjes med at halvere gærmængden i et hjemmebagt brød (25 g pr 500 g mel).

Med hensyn til mel, så er der nogle hjemmesider som bandlyser hvede, andre fuldkornsmel, jeg tror at du skal lægge ud med at bruge både hvedemel og små mængder fuldkornsmel og så vurdere om du får nogle symptomer 1 - 5 timer efter at have spist det. Hvis ikke, så brug begge dele, det er svært at undvære brød.

Jeg ville være meget tilbageholdende med tørret frugt, der sker måske en fermenteringsproces under tørringen som kan fremkalde højere indhold af histamin eller biogene aminer. Det samme ser man ved meget moden frugt.

Pasteuriseret æggeblomme burde være ok, men til gengæld indeholder den formodentligt også konserveringsmidler. Men igen - læg mærke til om du får symptomer af den.

Med hensyn til oste så skal de være friske, så flødeost, hytteost m.fl er OK, og også mild danbo burde være OK. (Jeg spiser selv mild danbo). Jeg har ikke prøvet skyr, men hvis det ikke gennemgår en lang syrningsproces, så er det sikkert OK. Ellers vil yoghurt naturel og A38 være gode alternativer, du kan vælge selv at tilsætte frisk frugt.

I listen "enkel oversigt" står alle bær som værende histaminfrigørere, men i følge bogen "Histamin- Geniesen trotz Unvertrâglichkeiten" skulle blåbær og kirsebær være OK, mens jordbær og hindbær skal undgås. Igen - prøv efter og se hvilke symptomer du måtte få.

Jeg tror ikke selv på vega test eller de mange andre ikke videnskabelige testmetoder. Pt er det den histaminfattige diæt samt testfasen herefter som fungerer som test for histaminintolerance.

Jeg har selv prøvet zoneterapi og akupunktur, det har ikke ændet på min fødevareintolerance, men det kan styrke det almene velvære og give mere energi i kroppen.

At få fjernet plumberne er et større indgreb, og spørgsmålet er om man evt reagerer på plast i alle tænder. Jeg kender ikke nok til området, men har ikke selv valgt at skifte plumberne.

Du må have held og lykke med diæten og skriv endelig hvis du har flere spørgsmål.

Hilsen Liselotte

Gæst

Indlæg: 3
Permalink
Indlæg Re: fortvivlet
den: February 6, 2012, 22:05
Citat

hej igen
mange tak for svaret, det hjalp en del på tvivlen , har nu studeret listen "enkel oversigt" og undre mig over at man ikke må få kylling, kan det passe?

admin1
Administrator
Indlæg: 69
Permalink
Indlæg Re: fortvivlet
den: February 6, 2012, 23:01
Citat

En kylling der er forholdsvis friskslagtet er ok, udfordringen er at kyllingekød hurtigere fordærves end svine og oksekød, så tjek produktionsdatoen hvis du køber fersk kylling. En frossen kylling er nedfrosset lige efter slagtning, og der dannes ikke histamin mens den ligger i fryseren. Lad den ikke ligge til optøning længere end nødvendigt.

Sider: [1]
Mingle Forum by cartpauj
Version: 1.0.34 ; Side indlæst på: 0.03 sekunder.