Forum

Velkommen til forum, hvor du kan fortælle om dine erfaringer og stille spørgsmål til andre brugere. Alle kan læse i forum, men du skal registreres for at skrive i forum.

Her er en kort vejledning til nye brugere. Når du registrerer dig som bruger af forum, får du tilsendt et kodeord via e-mail. Når du logger på med brugernavn og kodeord, kommer du ind på din profilside, hvor du nederst på siden har mulighed for at ændre til et selvvalgt kodeord.  Du kommer fra profilsiden videre ind på hjemmesiden ved at trykke på teksten “Histaminintolerance” øverst i venstre hjørne.

Velkommen Gæst 

Vis/Skjul header

Velkommen, gæst! For at skrive indlæg kræves det, at du bliver registreret.

Sider: [1]
Forfatter Emne: Kan det være histaminintolerance
Gæst

Indlæg: 2
Permalink
Indlæg Kan det være histaminintolerance
den: December 17, 2011, 18:33
Citat

Hej alle sammen,

Jeg er rigtig glad for at have fundet denne hjemmeside. Jeg er en ung pige på 22 år.

Jeg har haft problemer med min mund i et par år efterhånden. Jeg har ofte perioder med meget ophævet tunge, som er helt hvid med små røde blæner på, derudover får jeg store betændte blæner (ofte større end en 5'er) i halsåbningen og blæner rundt omkring i munden i gennemsnit 10-15 stk.

Og når dette bryder ud, så får jeg hovedpine, diarre, er ofte meget træt, løbende næse/klare øjne, uren hud/rødme, små feber 38,2 og søvnbesvær.

Har i 3 uger været på en udrensningskur, for mange af de fødevaner som jeg ikke måtte spise, var tilfældighed også fødevarer med et særligt højt indhold af histamin som jeg helt undgå at spise OG DER HAR INTET VÆRET I MIN MUND/HALS i de 3 uger.

Men nu er det i min mund kommet igen. For en uge sidste fik jeg ananas og det begyndte at svie/prikke i mund og skyldte mig at skylle munden. Men allerede dagen efter er min tunge helt ophævet og jeg er fuld med sår i min mund og hals. Jeg har SÅ ondt 🙁

Det samme kommer når jeg drikker alkohol, så har efterhånden ikke drukket i et år.

Selvom jeg synes at jeg prøver at holde mig fra diverse madvarer, er jeg så uheldig at det kommer igen

Er der nogle af jer med Histamin-intolerans som har oplevet nogle af mine symptomer? Og kunne det være histamin-intolerans? Kan man ikke få noget medicin som kan afhjælpe problemet eller har i gode råd?

Skal lige siges at jeg har været indlagt på sygehus 2 gange pga. min tunge og hals hævede så meget og har nu gået til kontrol på diverse sygehuse og ved specialister som ikke har kunne hjælpe mig 🙁

På forhånd tak

Hilsen hende med de mange smerter 🙁

admin1
Administrator
Indlæg: 69
Permalink
Indlæg Re: Kan det være histaminintolerance
den: December 18, 2011, 10:47
Citat

Hej Mette, velkommen til histaminforum.

Dine symptomer på tungen med hævelse og blæner har jeg ikke selv oplevet, men ved nogle fødevarer, specielt krydderier, får jeg dog en kraftig prikken på tungen. Alle følgesymptomerne med hovedpine, diarre, træthed, løbende næse/klare øjne, rødme, let feber og søvnbesvær kan jeg sagtens nikke genkendende til.

Histaminintolerance kan sagtens være en del af dit symptombillede, men spørgsmålet er om det er i kombination med andre allergier eller intolerancer. For mit eget vedkommende forværrede histaminintolerancen den intolerance jeg har overfor acetylsalicylsyre, så da jeg kom på histaminfattig diæt holdt jeg op med at få bihulebetændelser og polypper, symptomer på salicylsyreintolerance som jeg ellers havde døjet med i 15 år.

Du skriver at du har været forbi en række specialister. Er du blevet tjekket for ægte allergier, herunder pollenallergi og fødevareallergi?

Den udrensningskur som du var igennem, hvilke fødevarer skulle du undgå og hvilke var OK at spise i følge kuren?

Tager du nogen former for medicin? Der findes faktisk også medicin som forværrer en histaminintolerance.

Diagnose af histaminintolerance sker ved først at at holde diæt og herefter at genindføre de forskellige fødevarer.
Ved at følge en histaminfattig diæt i tre til fire uger kan du se om du kan holde dine symptomer væk. Det er en god ide at føre en fødevaredagbog undervejs. Herefter kan du begynde at indføre flere fødevarer i kosten. Herved vil du kunne se om fødevarer med histamin eller andre biogene aminer fremprovokerer dine symptomer. Samtidig har vi forskellige niveauer for hvornår vi reagerer på histamin i kosten, så det er vigtigt at du finder dit eget niveau for ikke spise en for begrænset diæt.
Du skal være forberedt på at du efter at have holdt den histaminfattige diæt kan opleve tydeligere reaktioner på de fødevarer du ikke tåler, men til gengæld vil du opleve et generelt bedre velbefindende når du holder diæten på dit niveau.
Hvis den udrensningskur du har været på passer med en histaminfattig diæt, kan du jo allerede nu starte med at genindføre histaminholdige fødevarer og så vurdere dine reaktioner.

Der findes ikke medicin mod histaminintolerance, men du kan anvende antihistaminer eller Diasin (DAOenzympræparat) når du i forskellige sammenhænge skal spise mad med mere histamin i end i din normale diæt.

Hilsen Liselotte

Gæst

Indlæg: 2
Permalink
Indlæg Re: Kan det være histaminintolerance
den: December 22, 2011, 16:42
Citat

Jeg er blevet tjekket for ægte allergier, herunder pollenallergi og fødevareallergi og prøverne viste intet 🙁

Jeg har bare så mange smerter i min mund pt og det bliver kun værre 🙁 Håbede jeg kunne slippe af med det inden jul men desværre.

Tak for rådene. Jeg vil prøve at skrive dagbog osv.

Gæst

Indlæg: 7
Permalink
Indlæg Re: Kan det være histaminintolerance
den: December 22, 2011, 18:51
Citat

Hej Mette
Jeg vil lige gøre dig opmærksom på, at blandt andet træstøv kan give sådanne symptomer. Jeg oplevede det selv i forbindelse med, at jeg fik afhøvlet gulve og ikke havde fået træstøvet fjernet godt nok. Sidenhen er jeg blevet bekendt med, at flere tømrere kender til problemet. Mine symptomer blev værre, når jeg drak juice og spiste stærkt eller surt. Måske du skulle forsøge dig med at støvsuge en ekstra gang - især i soveværelset og omkring sengen, hvor du formodentlig opholder dig omkring 8 timer om dagen. Glem ikke væggene, hvor der faktisk kan samle sig en del støv.

Gæst

Indlæg: 3
Permalink
Indlæg Re: Kan det være histaminintolerance
den: August 9, 2012, 09:33
Citat

Hej Mette
Jeg lider med dig, har også lidt meget af store og mange sår i munden, det kæmpede jeg med i over 1 år, var også indlagt flere gange fordi munden lukkede helt, så jeg kun kunne spise flydende kost fra apoteket. Det er frygtelige smerter, på sygehuset gav de mig 3 panodilzapp 3 gange om dagen for smerterne og så en prednisolon kur, hvor man starter med en høj dosis og så trapper ned og ud. Se min beskrivelse under fødevareintolerance.
jeg lete på nettet for at finde hvad der kunne udløse disse blister . Jeg fandt på netdoctor http://www.netdoktor.dk/taenderogmund/blister.htm

Jeg sløjfede de fødevarer der stod her af min kost og så forsvandt blisterne i munden, men jeg er stadig overfølsom for noget, da jeg nu har fået knopper på benene og marvekramper, men er da blevet fri for de frygtelige smerter i munden. jeg har søgt og ledt på nettet for at finde forklaringer og hvad man skal gøre, jeg har besluttet at få taget en Fødevareintolerancetest IgG, den kan man få lavet i tyskland via Imupro eller i USA af Nordic Clinic, men det skal man selv betale men priserne står på deres hjemmesider. Men så skulle man få en personlig immunprofil, så man helt klart kan se hvad man er mest overfølsom for. Når man har haft så mange smerter i mund og nu maven i så lang tid så er jeg træt og iritabel og uden energi og ondt i alle led, så nu skal der ske noget.
Håber du kan få blister i din mund væk.
Hilsen ConnieN

Sider: [1]
Mingle Forum by cartpauj
Version: 1.0.34 ; Side indlæst på: 0.027 sekunder.