Forum

Velkommen til forum, hvor du kan fortælle om dine erfaringer og stille spørgsmål til andre brugere. Alle kan læse i forum, men du skal registreres for at skrive i forum.

Her er en kort vejledning til nye brugere. Når du registrerer dig som bruger af forum, får du tilsendt et kodeord via e-mail. Når du logger på med brugernavn og kodeord, kommer du ind på din profilside, hvor du nederst på siden har mulighed for at ændre til et selvvalgt kodeord.  Du kommer fra profilsiden videre ind på hjemmesiden ved at trykke på teksten “Histaminintolerance” øverst i venstre hjørne.

Velkommen Gæst 

Vis/Skjul header

Velkommen, gæst! For at skrive indlæg kræves det, at du bliver registreret.





Sider: [1]
Forfatter Emne: Spise ude er et problem
admin1
Administrator
Indlæg: 69
Permalink
Indlæg Spise ude er et problem
den: November 24, 2011, 23:12
Citat

(Started by Liselotte 6 months ago)
En ting er at skulle undvære en række fødevarer fordi man reagerer på dem og selv at skulle lave mad fra bunden af frem for at købe færdigretter, det kræver viljestyrke at lægge sin kost om, men det kan lade sig gøre.

Men problemerne kommer først når jeg skal spise ude. Familie og nærmeste venner har efterhånden vænnet sig til det, de kan sjældent huske hvad det er jeg ikke tåler, men det er OK at jeg lige kommer ud forbi deres køkken, får et overblik over menuen og evt. får lavet en særudgave af en ret, f.eks. kødsovs uden krydderier og chilibønner.

Men i andre selskabelige sammenhænge kan det være svært at overskue om jeg kan spise de retter som kommer på bordet. Trenden i dag er at der bliver serveret en masse spændende salater og kødretterne er marinerede efter alle kunstens regler. Desværre medfører dette at retterne ofte indeholder flere af de ingredienser jeg ikke tåler, så jeg tager ikke chancen - jeg vil ikke risikere at blive sløj allerede inden vi er gået fra bordet. Vores firmajulefrokost har jeg takket nej til de sidste par år, sidst jeg deltog kunne jeg kun spise flutes med smør, risalamande (uden kirsebærsovs) samt drikke danskvand, og så ryger lidt af det sjove.

Ved selskaber har jeg også prøvet at tale med kokkene forinden, de vil ofte gerne hjælpe, men når listen af forbudte fødevarer er så lang ender det ofte med at der alligevel kommer en eller anden ingrediens med som jeg ikke tåler.

Det som også fylder meget er andres reaktion på at jeg spiser anderledes og må sige nej tak til en lang række madvarer. De fleste gange forklarer jeg at jeg lider af fødevareintolerance /allergi, andre gange orker jeg det ikke og lader folk blive i den tro at jeg er ekstremt kræsen.

Jeg håber at vi kan få sat mere fokus på fødevareintolerance så også "de raske" bliver opmærksom på at det eksisterer, det vil gøre livet lettere for os i mange sammenhænge.

Tænk hvis man ikke skulle forklare sig og "undskylde" at man ikke kan spise som de andre gæster?
Tænk hvis man bare kunne sige histamin intolerance - og så vidste kokkene hvad
der ikke skulle lægges på min tallerken?
Tænk hvis der kunne sammensættes en histaminfattig menu på restauranter?

admin1
Administrator
Indlæg: 69
Permalink
Indlæg Re: Spise ude er et problem
den: November 24, 2011, 23:13
Citat

SCH replied 5 months ago...
Jeg forstår så udmærket at det er generende. Måske er der håb for fremtiden!
Jeg har lige for et kvarter siden set denne side - og jeg tror jeg skriver lidt til min historie om et øjeblik, så mine nærmere detaljer kan du finde der Mine symptomer er ikke så voldsomme som dem de fleste beskriver herinde.

Men jeg er (også) diabetiker og i den forbindelse har jeg deltaget i et forskningsprojekt i forbindelse med Aalborg Universitet.
http://www.maxi-projektet.dk/maXi.502.0.html
I korthed gik det ud på at udvikle tekniske hjælpemidler, som kunne gøre en diabetikerfamilie glade i låget! Jeg har været en tur i Skagen, hvor vi testede en iPhone-app hvor man kunne scanne en stregkode på et menukort og få at vide hvor mange gram kulhydrat man cirka kan forvente at få i portionen, samt lidt flere informationer. Hvis restauranter begyndte at bruge den slags, så er der stort set ikke nogen begrænsninger for hvilke informationer der kan lægges ind.

Dog skal det jo heller ikke blive sådan, at de ned til grams præcision skal kunne redegøre for alting, for så ender det jo op med, at man kun kan få ting fra vakuumpakninger på restauranter (altså pakninger, hvor man er sikker på, at der ikke er kommet noget andet i, end der var planlagt da menuen blev tastet ind - det vil reducere kokkene til fabriksarbejdere).

Men det er godt nok meget skidt, når man som dig kun kan spise flute, smør og ris ala mande!! Eeew!

Sider: [1]
Mingle Forum by cartpauj
Version: 1.0.34 ; Side indlæst på: 0.021 sekunder.