Lagt på 21.08.2011 kl. 20:02 | Som svar på Marlene.
Hej Marlene
Velkommen til. Dine symptomer lyder som meget typiske for histaminintolerance, så jeg tror du får glæde af at prøve at ændre din kost og fjerne de histaminrige fødevarer fra den.
Når du går ind under menupunktet Fødevarer finder du siden “Detaljeret oversigt – histaminfattige fødevarer”. Det er diætlisten som du bør afprøve over 3 – 4 uger.
Hvis du synes den virker uoverkommelig så kan du starte op med at fjerne de mest histaminrige fødevarer fra din kost og så se hvor meget det hjælper.
Det drejer sig om vin, øl (og helst alle andre former for alkohol), fermenterede kødprodukter(spegepølse, røget eller tørret skinke), lagrede oste, tun + makrel samt chokolade (det er en af de fødevarer som man kommer til at savne:)) . Det kan også være en fordel at undlade rugbrød.
Start med disse ting samt tjek også listen over histaminfrigørere på siden “Enkel oversigt”.
Du bør også undgå alt hvad der hedder færdigretter, da mange af dem er tilsat smagsforstærkere, som man ofte også reagerer på når man har histaminintolerance.
Det er ikke alle som reagerer på gær, i første omgang behøver du ikke at udelukke købt hvedebrød, det kan du vælge at gøre senere hvis du ikke kommer af med alle symptomerne i første omgang.
Det kan også anbefales at du prøver at føre en fødevaredagbog, hvor du noterer hvad du spiser og hvilke symptomer du får de forskellige dage. På denne måde kan du få et bedre overblik over sammenhængen mellem din kost og dine symptomer.
Held og lykke med diæten – skriv endelig hvis du får spørgsmål undervejs.
Hilsen Liselotte
|