Forum

Velkommen til forum, hvor du kan fortælle om dine erfaringer og stille spørgsmål til andre brugere. Alle kan læse i forum, men du skal registreres for at skrive i forum.

Her er en kort vejledning til nye brugere. Når du registrerer dig som bruger af forum, får du tilsendt et kodeord via e-mail. Når du logger på med brugernavn og kodeord, kommer du ind på din profilside, hvor du nederst på siden har mulighed for at ændre til et selvvalgt kodeord.  Du kommer fra profilsiden videre ind på hjemmesiden ved at trykke på teksten “Histaminintolerance” øverst i venstre hjørne.

Velkommen Gæst 

Vis/Skjul header

Velkommen, gæst! For at skrive indlæg kræves det, at du bliver registreret.





Sider: [1]
Forfatter Emne: Indlæg fra Aase
admin1
Administrator
Indlæg: 69
Permalink
Indlæg Indlæg fra Aase
den: November 23, 2011, 23:26
Citat

Lagt på 07.04.2011 kl. 07:50

Hej, befriende dejligt initiativ!

Min konklusion efter flere års kamp med diffuse symptomer er, at mennesket er en stor kemifabrik, og der er ligeså mange fabrikker, som der er mennesker, så erfaringer/råd skal vurderes og evt. afprøves individuelt. Men de kan give nye vinkler og energi, og det er værdifuldt.

Jeg måtte selv finde selv frem til diagnosen. Det tog mange år, bl.a. fordi jeg også har egentlige allergier og andre kroniske sygdomme. I 2010 bekræftede en allergolog min teori med relativ sikkerhed og har nu meddelt mig, at man forsøger at stable forskning i lidelsen på benene i DK. Glædeligt!

Jeg har i min søgen fundet hjælp på htp://www.laktonova.de/ og de bøger som forlaget udgiver.

Jeg har taget diasin 2 x dagligt fast i 1½ år, og det sammenholdt med min egen no-go-liste, holder mig så godt som symptomfri.

Hilsen Aase

admin1
Administrator
Indlæg: 69
Permalink
Indlæg Re: Indlæg fra Aase
den: November 23, 2011, 23:26
Citat

Lagt på 25.04.2011 kl. 08:04 | Som svar på Aase Funding.

Kære Aase,

Du skriver, at du har din egen no-go-liste – og jeg er lidt nysgerrig efter, hvordan den ser ud. Jeg har været på en histamin-lav diæt siden efteråret, og jeg har efterhånden også lavet min egen liste, som ser anderledes ud end den, der er her på siden (jeg kan ikke tåle krydderier, majs, kornprodukter fx). Ville du være interesseret i at dele din liste?

Bedste hilsener
Anne

admin1
Administrator
Indlæg: 69
Permalink
Indlæg Re: Indlæg fra Aase
den: November 23, 2011, 23:26
Citat

Lagt på 13.05.2011 kl. 08:47 | Som svar på Anne Munk.

Hej Anne!

Jeg fik i 1970 på Rigshospitalet konstateret fødevareallergi og fik da udleveret en liste med histaminfattige fødevarer. Symptomerne dengang var astma samt alle tænkelige allergisymptomer. Listen har i årenes løb vist sig generelt dækkende, men ved udelukkelsesmetoden er der kommet flere produkter til.
Min nogo-liste omfatter:
stort set alle produkter med komælk, alt indeholdende hvedemel, alle produkter med tomater, gær, eddiker, juicer, ananas, æbler, appelsiner, citron, lime, grapefrugt, kiwi, jordbær, papapya, blommer, majs, peberfrugter, spinat avocado, valnødder, solsikkekerner, lakrids, lys chokolade, snacks, Nutella, saft, alle sojaprodukter, mayonnaise, remoulade, sovser, pickles, alle forarbejdede fødevarer på glas, i dåser, på køl og frost, røgvarer, fast-food, øl. Det kommer stadig af og til nye varer til. Jeg har ikke symptomer ved chilensk rødvin (lavet på ståltanke), men især sydvest franske vine giver problemer). Jeg har ingen krydderier under mistanke.

Hvad lever jeg af? Friske råvarer (kød, fisk, grønsager) lavet fra bunden, laktofri mælk, gedoste, bager selv rugbrød (100% fuldkornsrugmel, langtidshævet med meget lidt gær) og boller (Jyttemel og quinoamel), havregryn, Urtekrams speltfuldkornspasta, Vasas 100% rugknækbrød, æblecidereddike, pålæg med kylling og kalkun, hjemmelavet leverpostej, mayonnaise og juice.

Jeg har også diabetes, så det er lidt af et puslespil, men sygdommene er jo vilkår, så for at leve som “rask” har jeg valgt at gøre mad til en hobby.

Mit princip er at veksle mellem specifikke fødevarer (kød samt ris/kartofler/pasta) med mindst 3-dages intervaller.

Med nogo-listen/daglig afholdenhed samt planlægning lever jeg en stort set symptomfri tilværelse. Jeg tager også 2 styk Diasin dagligt. På den baggrund kan jeg undtagelsesvis spise fra nogo-listen uden, at min tærskel overskrides. Det gør verden lettere i forhold til at gå i byen.

Jeg ved ikke, om dette kan hjælpe dig. Med hensyn til krydderierne vil jeg nok råde dig til at kikke på kombinationer med krydderi under mistanke: f. eks. oksekød med karry eller kyllingkød med karry. 1 kombinations af gangen – efter udelukkelsesmetoden. Der var megen tale om dette før i tiden ift. allergier, jeg tror, at det også spiller en rolle ift. intolerancer. Altså samtidig indtagelse af rejer og citron kan give symptomer, selv om varene hver især ikke giver samme effekt.

Om ikke andet er jeg blevet et godt eksempel på, at det kan lade sig gøre at leve med diagnosen uden at miste livskvaliteten.

Hilsen Aase

Sider: [1]
Mingle Forum by cartpauj
Version: 1.0.34 ; Side indlæst på: 0.024 sekunder.