Lagt på 09.05.2011 kl. 20:23 | Som svar på Jytte.
Hej Jytte
Jeg kan genkende din observation med at reaktionen på de histaminrige fødevarer bliver tydeligere når man er gået igang med diæten. Det er selvfølgeligt frustrerende, men til gengæld glæder jeg mig over at alle de symptomer, som jeg efterhånden troede var en uundgåelig del af hverdagen, nu er væk.
Der er individuelle forskelle i hvilke af de histaminrige fødevarer man reagerer på, så det kan være en ide over en periode at teste de forskellige fødevarer af. Jeg kan f.eks spise ketchup og retter med dåsetomat uden problemer, og tomat står ellers på alle lister over histamin-fødevarer. Ligeledes har jeg ingen problemer med syrnede mælkeprodukter, jeg spiser dagligt A38. Til gengæld kan det næppe betale sig at teste rødvin, den har så højt et indhold af histamin så det er en sikker kilde til symptomer.
Spelt burde være helt OK. I den østrigske bog som jeg har refereret i fødevaretabellerne anbefales spelt fremfor hvede. Jeg har ikke selv haft problemer med hvede, og heller ikke med hvedebrød fra bageren. Havre er en supergod kilde til fibre, når man er nødt til at udelukke rugbrød.
Mit forbrug af slik er meget begrænset, chokolade er selvfølgelig udelukket, men jeg får også lettere reaktioner på vingummi, karameller, lakrids (måske pga farvestoffer el. lign). Jeg kan anbefale flødebolcherne “Werthers Original” det er et forholdsvist rent produkt uden nævneværdige tilsætningsstoffer.
Snacks er begrænset til alm. chips med salt (undgå smagsvarianterne, de indeholder smagsforstærkere), saltstænger og popcorn.
Alkohol – indtil for et år siden kunne jeg for eksempel drikke en enkelt whisky uden problemer, men nu er jeg begyndt at nyse og blive snottet af whisky, så pt. er jeg totalt afholdende. Det ville være dejligt at kunne drikke nogle former for alkohol, men da alkohol i sig selv har indflydelse på histaminfrigørelsen er jeg i tvivl om det kan lade sig gøre. Er der nogen der har erfaringer hermed?
Hilsen Liselotte
|