Forum

Velkommen til forum, hvor du kan fortælle om dine erfaringer og stille spørgsmål til andre brugere. Alle kan læse i forum, men du skal registreres for at skrive i forum.

Her er en kort vejledning til nye brugere. Når du registrerer dig som bruger af forum, får du tilsendt et kodeord via e-mail. Når du logger på med brugernavn og kodeord, kommer du ind på din profilside, hvor du nederst på siden har mulighed for at ændre til et selvvalgt kodeord.  Du kommer fra profilsiden videre ind på hjemmesiden ved at trykke på teksten “Histaminintolerance” øverst i venstre hjørne.

Velkommen Gæst 

Vis/Skjul header

Velkommen, gæst! For at skrive indlæg kræves det, at du bliver registreret.





Sider: [1]
Forfatter Emne: Indlæg fra Jytte
admin1
Administrator
Indlæg: 69
Permalink
Indlæg Indlæg fra Jytte
den: November 23, 2011, 23:23
Citat

Oprindeligt lagt på 08.05.2011 kl. 17:34

Hej.
Jeg har med interesse læst jeres indlæg. Jeg er selv først igang med at holde diæt på 3. uge, og har god effekt, men synes også at få større reaktioner end før, hvis jeg drikker et glas vin f.eks. Men synes jeg er ved at komme efter det i hverdagen. Jeg har netop bagt boller efter opskriften her. Har ellers prøvet mig lidt frem. Hvordan har I det med langtidshævet brød fra bageren, når det skal være nemt? Grahamsmel/hvede og havregryn synes OK. Hvad med spelt?
Har også mærket, hvor meget mad og drikke er en del af vores sociale “hygge”, og jeg synes, det er sværest at gå på restaurant eller være gæst hos andre. Har nogen erfaringer med snacks, man kan tåle??? Slik?? Eller alkohol for den sags skyld, eller er I alle blevet helt afholdende?
KH Jytte

admin1
Administrator
Indlæg: 69
Permalink
Indlæg Re: Indlæg fra Jytte
den: November 23, 2011, 23:23
Citat

Lagt på 09.05.2011 kl. 20:23 | Som svar på Jytte.

Hej Jytte

Jeg kan genkende din observation med at reaktionen på de histaminrige fødevarer bliver tydeligere når man er gået igang med diæten. Det er selvfølgeligt frustrerende, men til gengæld glæder jeg mig over at alle de symptomer, som jeg efterhånden troede var en uundgåelig del af hverdagen, nu er væk.

Der er individuelle forskelle i hvilke af de histaminrige fødevarer man reagerer på, så det kan være en ide over en periode at teste de forskellige fødevarer af. Jeg kan f.eks spise ketchup og retter med dåsetomat uden problemer, og tomat står ellers på alle lister over histamin-fødevarer. Ligeledes har jeg ingen problemer med syrnede mælkeprodukter, jeg spiser dagligt A38. Til gengæld kan det næppe betale sig at teste rødvin, den har så højt et indhold af histamin så det er en sikker kilde til symptomer.

Spelt burde være helt OK. I den østrigske bog som jeg har refereret i fødevaretabellerne anbefales spelt fremfor hvede. Jeg har ikke selv haft problemer med hvede, og heller ikke med hvedebrød fra bageren. Havre er en supergod kilde til fibre, når man er nødt til at udelukke rugbrød.

Mit forbrug af slik er meget begrænset, chokolade er selvfølgelig udelukket, men jeg får også lettere reaktioner på vingummi, karameller, lakrids (måske pga farvestoffer el. lign). Jeg kan anbefale flødebolcherne “Werthers Original” det er et forholdsvist rent produkt uden nævneværdige tilsætningsstoffer.

Snacks er begrænset til alm. chips med salt (undgå smagsvarianterne, de indeholder smagsforstærkere), saltstænger og popcorn.

Alkohol – indtil for et år siden kunne jeg for eksempel drikke en enkelt whisky uden problemer, men nu er jeg begyndt at nyse og blive snottet af whisky, så pt. er jeg totalt afholdende. Det ville være dejligt at kunne drikke nogle former for alkohol, men da alkohol i sig selv har indflydelse på histaminfrigørelsen er jeg i tvivl om det kan lade sig gøre. Er der nogen der har erfaringer hermed?
Hilsen Liselotte

admin1
Administrator
Indlæg: 69
Permalink
Indlæg Re: Indlæg fra Jytte
den: November 23, 2011, 23:24
Citat

Lagt på 11.05.2011 kl. 18:09 | Som svar på Liselotte.

Hej Liselotte.
Mange tak for svar. Dejligt med erfaringsudveksling, og motiverende at prøve sig frem, som du beskriver…en ting af gangen. Det vil jeg helt sikkert prøve.
Flødebolcherne lyder godt. Jeg fandt også nogle honningbolcher, som ‘en producerer i nærheden, og dem tåler jeg også godt. Bare der er lidt, man kan veksle med til belønningsdelen i hjernen.
Og ja det er godt, at havregryn og mandler er på + listen…..virkelig superfood.
Jeg har tænkt på, om nogen ved, om der er histamin i kokos/olie/mælk? Det holder jeg meget af i madlavningen og har ikke kunnet finde det i tabellerne.
Rabarber tåler jeg også godt, og det er jo lige sæson med rabarberkompot af de nye rabarber. Er det korrekt, at udi frugt, anbefales kun æbler, melon, rabarber, pærer og passionsfrugt? Har nogen andre erfaringer mon? Jeg savner virkelig alle bærrene i min kost, druer og nødder, avocado og rugbrød og alt det grove…..og min økologiske leverpostej! Så jeg forstår godt, det har gjort en forskel at ændre kost for mig, som troede jeg spiste alt det, der var bedst for mig og samtidig fik det dårligere og dårligere!
KH Jytte

Sider: [1]
Mingle Forum by cartpauj
Version: 1.0.34 ; Side indlæst på: 0.023 sekunder.